Liverpool i trekningsgruppe 2

Liverpool blir ikke å finne blant de førsteseedede klubbene når trekningen av gruppespillet i Europa League foretas i Monaco klokken 13.00 i morgen.

I 2009 var Liverpool ranket som Europas beste klubblag med en klubbkoeffisient på 114.077. Foran fredagens Europa League-trekning er Anfield-klubbens klubbkoeffsient nede i 47.078, noe som betyr at Brendan Rodgers sitt mannskap blir å finne blant de andreseedede klubbene.

Blant de tolv klubbene som er toppseedet foran trekningen finner vil Schalke, Basel, Napoli, Marseille og Villarreal. Alle lag som Liverpool altså kan havne i gruppe med. Tottenham er også blant de førsteseedede, men Liverpool kan ikke trekke en annen engelsk klubb i gruppespillet.

Den fullstendige oversikten over hvilke klubber som blir å finne i de fire trekningsgruppene får man først etter at kveldens playoff-runde er ferdigspilt. Norske lag som Rosenborg og Molde har en god mulighet til å avansere til gruppespillet fra kveldens kamper, mens Odd trolig får en for tøff oppgave i Dortmund.

Svake resultater i Europa er grunnen til at Liverpools klubbkoeffisient har sunket så radikalt siden 2009. I fjor ble Brendan Rodgers sitt mannskap slått ut av Champions League i gruppespillet, og ble så slått ut av Besiktas i 1/16-finalen i Europa League. I 2013/14-sesongen kvalifiserte ikke Liverpool seg engang for europacupspill, og i Rodgers sin første sesong i klubben tapte man for Zenit St Petersburg i 1/16-finalen i Europa League.

Heller ikke i 2011/12 var Liverpool med i europacupene, og sesongen før ble de slått ut av Europa League i 1/8-finalen av Braga.