Liverpool-legender ut mot Rodgers laguttak

Jamie Carragher og Graeme Souness er lite imponert over hvordan laget var satt opp på Old Trafford.

Etter sju poeng på de tre første kampene av sesongen, har Liverpool gått på to smertefulle tap med 0-3 hjemme for West Ham og 3-1 borte for Manchester United.

Fasiten etter fem serierunder er tre mål. Brendan Rodgers innrømmet selv etter lørdagens nederlag at angrepsfotballen er noe han må finne en løsning på. Det mener Jamie Carragher er essensielt også. 

– Besatt av 4-3-3

– Jeg forstår ikke poenget med å bruke Danny Ings i en bred posisjon, for han ga fortsatt ikke noe støtte til Benteke. De har ingen kantspillere, bortsett fra Jordon Ibe. For meg er ikke Firmino eller Coutinho noen vinger. Han har fortsatt Daniel Sturridge som ikke har kommet tilbake ennå.

– Jeg forstår ikke besettelsen for 4-3-3. Han har mange spisser, men ingen vinger og likevel spiller han 4-3-3, sa Jamie Carragher i Sky Sports studio.

Firkanter i runde hull

Tidligere Liverpool spiller og manager Graeme Souness, setter også spørsmålstegn ved Rodgers laguttak.

– Det første du må gjøre med spillere er å få dem til å føle seg komfortable i posisjonene de spiller i. Firmino ønsker ikke å være der ute. På den andre siden vil ikke Ings være. Med en gang har de en unnskyldning: «Dette er ikke min posisjon, jeg er ikke vant med det».

– Ings brukte mesteparten av førsteomgang på å løpe mot sitt eget mål. Han vil karakterisere seg selv som en spiss, han ønsker ikke å gjøre det. Hva Firmino er, er jeg ikke helt sikkert på, vi ser kanskje det klarere etter hvert som sesongen går, sier Souness.

– Det er som å plassere firkanter i runde hull, og det fungerer bare ikke. Man må la folk spille i posisjoner de ønsker å være i, og i Liverpool gjør de ikke det akkurat nå, mener Souness. 

LES OGSÅ: Rodgers mener Liverpool skaper for lite