Liverpool taper sjelden med Sakho

Siden Mamadou Sakho (24) kom inn på laget, har Liverpool bare tapt én kamp.

Sakho hadde ikke spilt siden Ligacup-kampen mot Middlesbrough i september da han startet Premier League-oppgjøret hjemme mot Arsenal rett før jul, men deretter har 24-åringen aldri sett seg tilbake. Seks seiere, fire uavgjorte og bare ett tap – borte mot Chelsea – er fasiten med Sakho i midtforsvaret.

Statistikken står i grell kontrast til høstens spekulasjoner om at midtstopperen og manager Brendan Rodgers ikke kom godt overens. Ryktene oppsto da Sakho forlot Anfield i sinne etter å ha blitt utelatt fra kamptroppen til lokalderbyet mot Everton i september, men Liverpool-manageren avfeier overor lokalavisen Liverpool Echo at det er vondt blod mellom ham og Sakho.

Les også: Sakho sto fram

 – Det er aldri noe personlig. Man må være ærlig med spillerne sine. Noen ganger klarer ikke spillerne å takle det, men jeg tror oppførselen min og avgjørelsene mine fører til at spillerne ser at jeg gjør ting til lagets beste. Hvis man ikke kan arbeide eller spille slik vi arbeider og spiller, får man ikke spille.

Sakho ble utelatt til bortemøtet med Basel i Champions League i oktober, men Rodgers opplyste kort tid etter at franskmannen hadde pådratt seg en lårskade. Opprinnelig forventet Liverpool-legene at stopperkjempen ville gå glipp av to-tre uker – det viste imidlertid seg å være feil.

Les også: Sakho viste klasse

Men etter å ha returnert i desember, har Sakho høstet mye ros fra Liverpool-fansen. Også manager Rodgers har latt seg imponere, og nordiren berømmer karakterstyrken til den kraftfulle franskmannen.

– Når det gjelder Sakho, var han kanskje frustrert over seg selv, men han har en veldig sterk mentalitet. Det er nøyaktig hva du trenger; et lag med mental tøffhet som er vanskelig å slå. Han er en tøff kar.

Etter en svak defensiv start på sesongen, har Liverpool holdt nullen i tre strake Premier League-kamper. Totalt har Merseyside-laget holdt buret rent i åtte seriekamper denne sesongen, og bare Southampton og Chelsea med ni kan skryte av flere nuller denne sesongen.