Liverpool U18 - Derby U18 5-2

Jerome Sinclair(bildet) ga Liverpool en tidlig ledelse, Derby utlignet etter 12 minutter, men Sinclair scoret igjen i 1.omgang. Harry Wilson (2) og Sergi Canos økte i 2.omgang før gjestene fikk et trøstemål.

Liverpools lag: Firth, Whelan, Hart, Phillips (Alexander 79), Brewitt, Chirivella, Canos (M. Gomes 85), Ejaria (Lewis 70), Sinclair, Wilson, Ojo  Res: Rutter, Maxwell.

Derby: Behrens, Dryden, Lowe, Guy, Wassall, Moulton, Adams (Bird 81), Babos, Vernam, Mellors (Clennett 77), Gordon (Carvell 65)  Res: Barnes, Bennett.

Ingen Jordan Rossiter, som trolig betyr at scouseren vil være med i troppen mot Bolton på lørdag. Ifølge LFC TV har Ryan Kent fått en ryggskade og vil være ute i flere uker.

5.min:   1-0 SINCLAIR - Harry Wilson tar en frekkis på et frispark utenfor hjørnet av straffefeltet da han isteden for et innlegg legger ballen mot det nærmeste hjørnet. Ballen går i stolperoten og Jerome Sinclair har en enkel oppgave med å sette returen i det åpne målet.

6.min:
 Advarsel til Alex Babos hos gjestene.

12.min:   1-1 VERNAM - Sommel i Liverpools forsvar, Vernam kommer inn i straffefeltet og avslutter med en kontant avslutning nede i motsatt hjørne.

15.min:  Derby får straffe etter at Chirivella først gjør en glimrende blokkering av et skudd på streken og keeper Firth blir avblåst for en felling sekundet etter. Repriser viser at spissen til Derby bare kaster seg ned og at det aldri skulle ha vært dømt. Andy Firth gjør imidlertid en glimrende redning på det harde straffesparket og rettferdigheten skjer fyldest.

22.min:  Flott forsering av Ojo ute på venstresiden, innlegget tar Canos på direkten men via en forsvarer og utenfor.

26.min:   2-1 SINCLAIR - Sheyi Ojo blåser forbi sin back, innlegget går forbi keeper og hele forsvaret og Sinclair kan enkelt bryste inn ballen ved bortre stolpe.

28.min:  Brewitt gir fra seg ballen foran egen 16-meter, Babos runder keeper, men skuddet blir reddet på streken av Sam Hart.

36.min:  Ojo igjen, forbi sin back men innlegget blir klarert til corner rett foran Sinclair. Ejaria får ballen i returrommet etter corneren og skuddet er bare en liten meter utenfor krysset.

Pauserapport: Trener Neil Critchley lovet scoringer før kampen og det var ingen stor risiko å ta med to lag som utvilsomt har sine styrker fremover på banen. Derby har ikke greid å håndtere lynkjappe Sheyi Ojo ute på Liverpools venstrekant, mens Jerome Sinclair hele tiden er på jakt etter muligheter inne i feltet. I den andre enden har Derby hatt noen store sjanser i tillegg til scoringen, ofte like mye som årsak av usikkert forsvarsspill fra Liverpool som av godt angrepsspill fra gjestene. Liverpool har mer kvalitet i sitt spill, men det kan kreves at man scorer minst et eller to til i 2.omgang for å avansere.

47.min:
 Advarsel til Canos hos Liverpool.

55min:  Ojo og Sinclair igjen, men denne gang bare nesten da venstrekanten nok en gang får lagt inn, For øvrig en livlig start på 2.omgang fra gjestene fra Derby.

57.min:  Advarsel til Guy hos Derby etter å ha felt Harry Wilson på vei igjennom.

58.min:   3-1 WILSON - Harry Wilson tar selv frisparket og nesten uanstrengt løfter ballen over muren og bort i det høyre hjørnet for keeper.

62.min:  Advarsel til Gordon hos Derby.

65.min:  Gordon ut og Carvell inn for Derby.

66.min:   4-1 CANOS - Sinclair sender ballen ut til Sergi Canos på hjørnet av 16-meteren og spanjolen avslutter med et rent treff med vristen som går inn ved bortre stolperot.

70.min:  Ejaria ut og Lewis inn for Liverpool.

77.min:  Mellors ut og Clennett inn for Derby.

79.min:  Phillips ut og Alexander inn for Liverpool.

81.min:  Adams ut og Bird inn for Derby.

83.min:  Chirivella får advarsel.

84min:  Guy tar frisparket og ballen stryker krysset på utsiden.

85.min:  Alexander får advarsel.

85.min:  Canos ut og Madger Gomes inn for Liverpool.

89.min:   5-1 WILSON STR - Harry Wilson får sitt andre for dagen da han blir felt og setter selv inn straffesparket.

90.min + 3:   5-2 VERNAM STR - Sinclair er nede i eget felt og gjør en felling, spissen Vernam scorer sitt andre for dagen for Derby.

Liverpools offensive kraft med Sinclair, Wilson, Canos og Ojo ble denne gangen for mye for Derby, selv om gjestene også kunne hatt flere mål. De røde gikk over til fire bak etter pause og ble da mer solide, mens scoringer fra Wilson og Canos i realiteten punkterte kampen. En scoring fra hvert lag avsluttet scoringsballet. Hvis elevene til Neil Critchley får mer fasong over det defensive kan dette gå hele veien. Sinclair er en målscorer, Wilson er dødelig med sin venstrefot, Canos er sterk og direkte, mens Ojo er et kvikksølv ute på venstrekanten. En har også midtbanespillere som Chirivella og Phillips, samt ikke minst Jordan Rossiter som denne uken er med førstelaget og en skadet Ryan Kent.