Liverpool U18 - Newcastle U18 1-3

Liverpool U18 tapte 3-1 for Newcastle på akademiet i Kirkby i ettermiddag. Meget svakt forsvarsspill ble kostbart for vertene.

Liverpools lag: Firth, Lewis (Travis 70), Hart, Brewitt, Masterson, Whelan, Chirivella, Alexander-Arnold, Maxwell (Nicholas 70), Ejaria, Phillips.
Innbyttere: Jackson, Polgar.

1.omgang

1.min: Liverpool setter i gang matchen.

2.min: Stor sjanse til Liverpool, når Maxwell styrer et innlegg fra Hart over via en motstander. Corner til vertene.

3.min: Newcastle kontrer på høyreflanken. Innlegget blir satt et stykke utenfor.

5.min: Newcastle får frispark midt inne på Liverpools banehalvdel.

7.min: Chirivella med et skuddforsøk som treffer en motstpiller.

13.min: Wade Maxwell spiller fint vegg med Adam Phillips og kommer alene mot keeper, men blåser ballen høyt over mål.

17.min: Johnson kommer seg inn bak forsvarsrekka til Liverpool, men Firth blir stående oppe og redder med beinet når Newcastle-angriperen avslutter fra kloss hold.

18.min: Johnson setter ballen i mål etter hjørnesparket, med avblåses korrekt for offside.

18.min: Liverpool går i angrep, og Adam Phillips setter ballen i stolpen fra kloss hold! Det skjer etter at keeper har gitt retur på en Maxwell-avslutning, etter et godt innlegg av Lewis.

20.min. Newcastles Johnson må ta telling etter å ha fått en smell i bakhodet.

21.min: Newcastle er i ferd med å spille seg gjennom Liverpool-forsvaret, men Masterson får ryddet opp i siste liten.

28.min: 0-1 LONGSTAFF. Chirivella mister ballen på vei fremover, Newcastle kontrer og Longstaff header ballen i langhjørnet på et godt innlegg fra venstre. Gjestene tar ledelsen mot spillets gang.

32.min: Liverpool mister igjen ballen midt på banen, og Whelan må gi hjørnespark på et nytt godt innlegg fra venstre.

36.min: Liverpool får en corner.

38.min: 0-2 LONGSTAFF. Newcastle kontrer etter corneren, etter en feilpasning av Liverpool. Gjestene er i overtall, og Johnson kommer alene med Firth. Liverpool-keeperen får en hånd på det lave skuddet, men Longstaff setter ballen i det tomme målet.

38.min: Chirivella får en god mulighet inne i feltet, men bruker for lang tid til å avslutte, og sløser bort en god sjanse til å redusere.

39.min: Broccoli hos gjestene får gult kort for en felling av Ejaria.

40.min: Masterson får gult kort for en felling av Newbury.

41.min: Johnson får ballen inne i feltet, og er nær ved å øke til 3-0.

43.min: Liverpool får frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren.

45.min: Phillips skyter på frisparket. Ballen har retning krysset, men gjestenes keeper får slått til corner.

Liverpool har hatt ballen mest, og har styrt spillet i store deler av omgangen, men har vært overmodige på vei fremover. Det har resultert i at de ved flere anledninger har mistet ballen på vei fremover, og Newcastle har kunnet kontre mot et hjemmeforsvar i undertall. Det var eksakt hva som skjedde i forbindelse med de to scoringene til gjestene. Liverpool har hatt flere gode sjanser, de største ved Masterson og Phillips, men har ikke vært effektive foran mål. I tillegg har forsvarsspillet vært overmodig og svakt.

2.omgang

46.min: Gjestene setter i gang de siste 45 minuttene.

49.min: Sam Hart kommer til dødlinja og legger inn fra venstre. Corner til Liverpool.

49.min: Ny corner til vertene.

50.min: Alexander-Arnold med et skuddforsøk på halv volley fra drøye 16 meter, men det blir for svakt og rett på keeper.

53.min: Whelan krangler seg gjennom Newcastle-forsvaret, og vinner en corner.

55.min: Newcastle får frispark drøye 25 meter fra mål, etter en uvøren takling av Phillips.

57.min: Ejaria spiller fri Maxwell, men spissen skyter hardt rett på keeper alene med Pearson i Newcastle-målet. Der burde scouseren ha scoret!

58.min: 1-2 WHELAN. Adam Phillips slår et lavt frispark inn i feltet, og Corey Whelan nærmest triller ballen i mål.

61.min: 1-3 BROCCOLI. Store sjanser for Newcastle, før Liverpool-forsvaret får panikk og roter det skikkelig til rett foran målstreken, og Broccoli kan sette ballen i mål fra en meters hold.

67.min: Godt spill av Phillips og Chirivella, men førstnevntes avslutning fra 16 meter blir blokkert.

69.min: Dobbeltbytte av Newcastle. Drennan inn for Broccoli. Holmes inn for Heaney.

70.min: Dobbeltbytte også av Liverpool. Travis inn for en skadet Lewis. Nicholas inn for Maxwell.

71.min: Liverpool får et par cornere på kort tid.

72.min: Nicholas med en avslutning fra skrått hold, som keeper slår til corner.

73.min: Enorm sjanse for vertene etter en feilpasning i Newcastle-forsvaret. Men Nicholas setter ballen utenfor og avblåses for en hårfin offside når Chirivella spiller ham fri.

77.min: Newcastles keeper er på bærtur, og er alt for sent inn i duellen med Phillips, men dessverre går headingen utenfor.

82.min: Newbury ligger nede etter å ha fått armen til Phillips i hodet.

83.min: Phillips med en horribel feilpasning, og Johnson lobber over Firth og like utenfor.

85.min: Nicholas skyter i stolpen fra skrått hold under hardt press fra en Newcastle-forsvarer.

86.min: Longstaff skyter like over, etter at Liverpool-forsvaret nok en gang sliter med å sette linja.

Liverpool gikk hardt ut for å få en tidlig redusering i annen omgang, og klarte det da de rødes bestemann i dag, Corey Whelan, satte ballen lavt i mål etter et lavt frispark inn i feltet fra Adam Phillips. Det gikk imidlertid ikke mer en tre minutter før Newcastle gjenvant sin tomålsledelse, nok en gang etter svært klønete og dårlig forsvarsarbeid fra vertenes side. Etter dette skapte begge lag noen sjanser, men Newcastles ledelse var i realiteten aldri truet. Liverpools forsvarsspill i denne kampen var under enhver kritikk. Feilpasningene florerte, og forsvarslinja var som et trekkspill gjennom hele kampen.