Liverpool U18 - Stoke U18 1-0

Liverpool U18 vant i dag 1-0 over Stoke hjemme på akademiet i Kirkby. Ovie Ejaria ble matchvinner med en flott scoring i første omgang, med Jürgen Klopp som ivrig tilskuer på tribunen.

Liverpools lag: Shamal George, Kane Lewis, George Johnston, Corey Whelan, Josh Dobie, Adam Phillips, Yan Dhanda, Liam Coyle, Ben Woodburn, Paulo Alves (Rhian Brewster 80), Ovie Ejaria (Kris Owens 90).
Reserver: Owen Wheeler, Michel Parker, Adam Lewis.

Liverpool U18 er noe svekket i dag, da Herbie Kane og kaptein Trent Alexander-Arnold er med England til U17- VM i Chile. mens Jake Brimmer skal representere Australia i samme turnering. I tillegg er Conor Masterson opptatt med spill for Irland U19. Michel Parker sitter på innbytterbenken, fordi han fortsatt sliter med en smell han fikk i forrige kamp, mot Manchester United.

1.omgang:

1.min Liverpool tar avspark.

5.min: Liverpool får kampens første corner. Josh Dobie header mot mål, men headingen blir for svak og en Stoke-forsvarer får kontroll over ballen.

10.min. Woodburn tar ned ballen på strålende vis i feltet, og skaffer Liverpool et nytt hjørnespark. En corner som Stokes keeper fanger lett.

12.min: Jürgen Klopp er tilstede på akademiet, og ser kampen sammen med Alex Inglethorpe og Pepijn Lijnders.

16.min: Stokes høyreback avanserer fremover i banen, og skyter en meter over fra 20 meters hold.

19.min: Stokes høyreback ligger nede med skade, etter å ha blitt taklet av Liam Coyle.

24.min: God kontring av Stoke, som etter med en halv volley som går et par meter utenfor.

26.min: Stoke skyter en meter utenfor fra 20 meter, etter en ny kontring. Liverpool har hatt ballen mye, men det er Stoke som har skapt de beste mulighetene foran mål så langt.

31.min: En ny Stoke-spiller må ha behandling for en skade.

33.min: Ejaria felles 25 meter fra Stokes mål. Frispark til Liverpool i god posisjon.

34.min: Adam Phillips skyter frispark himmelhøyt over.

35.min: Alves med et strålende langt fremspill til Dhanda, men sistnevnte avvinkes for offside.

35.min: 1-0 EJARIA. London-gutten vinner ballen fra en Stoke-forsvarer, og setter lærkula kontant lavt i høyre hjørne fra 16 meter. Svakt forsvarsspill av Stoke.

36.min: Ejaria er på hugget nå, og vinner Liverpool en corner.

37.min: Yan Dhanda er på farten foran mål igjen, men avblåses nok en gang for offside.

41.min: To Stoke-spillere ligger nede med skader. Den ene skaden er selvforskyldt, da Stoke-spilleren skadet seg selv da han satte inn en stygg takling.

42.min: Freddy Yao får gult kort for taklingen, når han kommer seg på beina igjen.

44.min: Godt Liverpool-angrep avsluttes med at Yan Dhanda slår et dårlig innlegg bak alle røde inne i feltet.

44.min: Kane Lewis skaffer Liverpool en ny corner.

45.min: Kaptein Corey Whelan bommer fullstendig på ballen, når han får en stor sjanse inne i feltet.

45.min: Liam Coyle får gult kort for å stoppe en Stoke-kontring på ulovlig vis.

45.min: Liverpool med to gode angrep på rappen, hvor Ejaria avblåses for offside i det siste forsøket.

45.min: Tre minutter på overtid får Stoke en kjempesjanse alene med keeper, men Corey Whelan klarer å løpe opp spissen og setter inn en strålende takling.

Liverpool trillet mye ball uten å skape målsjanser i første del av kampen, men etter at Ovie Ejaria rappet ballen fra en Stoke-forsvarer og satte lærkula kontant i mål løsnet det mer for Liverpool i angrepsvei. Kaptein Corey Whelan burde ha gjort 2-0 helt på tampen av omgangen, men midtstopperen bommet fullstendig på ballen fem meter fra mål. Whelan gjorde det imidlertid godt igjen bare et par minutter senere, da han tre minutter på overtid løp opp en Stoke-spiss med fri vei mot mål og satte inn en strålende takling som trolig hindret utligning.

2.omgang:

46.min: Stoke setter i gang de siste 45 minuttene.

47.min: Stoke med et innlegg fra høyre, som Liverpool-keeper George fanger lett.

49.min: Ejaria med et godt innlegg fra venstre i retning Woodburn. Stoke gir corner.

49.min: En Stoke-forsvarer setter Phillips sitt lave hjørnespark over eget mål. Ny corner.

50.min: Den siste corneren slås alt for langt av Phillips.

52.min: Stoke med et farlig angrep, som til slutt avblåses for offside.

54.min: Ejaria får en smell, og må ha behandling.

56.min: En Stoke-angriper er i ferd med å løpe fra Liverpool-forsvaret, men Dobie setter inn en god og viktig takling.

57.min: Woodburn skaffer Liverpool en corner.

60.min: Strålende av Yan Dhanda som finter vekk sin oppasser to ganger, før han avslutter hardt og lavt bare noen centimeter utenfor bortre stolpe fra skrått hold.

65.min: Paulo Alves felles stygt, uten at dommeren blåser. Portugiseren må ha behandling.

68.min. Woodburn med en svak avslutning over fra god posisjon.

70.min: Stoke er utrolig nær utligning når Tom Shepherd header ballen i stolpen fra kloss hold. Liverpool er heldige som slipper med skrekken!

71.min: Yan Dhanda felles 17 meter fra mål. Frispark i god posisjon.

72.min:  Stoke gjør et bytte. Ayoola inn for N'Goy.

72.min: Dhanda setter frisparket i muren.

76.min: Phillips slår et frispark inn i feltet. Rett i klypene på Stokes keeper.

78.min: Kane Lewis må gi corner på et farlig Stoke-innlegg fra høyre.

80.min: Liverpool-bytte. Paulo Alves ut. Inn kommer 15 år gamle Rhian Brewster til sin U18-debut. Brewster har allerede spilt en kamp tidligere i dag, da han var på banen i 60 minutter for Liverpool U16!

81.min: Woodburn med et skudd som går rett på Stokes keeper.

81.min: Kaptein Whelan med en ny viktig takling når Stoke kommer på en farlig visitt.

83.min: Dhanda med et godt innlegg fra høyre, men ingen røde i feltet til å omsette det i tellende resultat.

86.min: Brewster felles på vei fremover, og Kos Sadiki får gult kort. Liverpool med frispark utenfor hjørnet v 16-meteren.

87.min: Nok et elendig frispark av Adam Phillips, som har hatt en svak kamp i dag.

89.min: Phillips finner Brewster inne i feltet, og 15-åringen vinner Liverpool en corner. Debutanten har hatt et meget godt innhopp.

89.min: Nok en gang slår Phillips hjørnesparket alt for langt.

90.min: Ejaria får behandling for en skade.

90.min: Kris Owens kommer in for Ovie Ejaria.

90.min: Corey Whelan rydder nok en gang opp når Stoke kommer på en visitt. Tre minutter er lagt til.

90.min: Stoke header over på et innlegg fra høyre ett minutt på overtid.

90.min: En Stoke-spiller må ha behandling med skade.

90.min: Liam Coyle får sitt andre gule kort for å sparke bort ballen etter at dommeren har blåst, og vises opp på tribunen.

90.min: Stoke får corner. Den tas raskt, men Liverpool-keeper George fanger ballen som slås inn i feltet.

90.min: Fem minutter på overtid blåses kampen av.

Liverpool kontrollerte store deler av andre omgang, og var nær ved å øke til 2-0 da en god Yan Dhanda satte ballen like utenfor etter en times spill. Stokes beste mulighet kom ti minutter senere, på en heading fra Tom Shepherd som Liverpool-keeper George var sjanseløs på. Heldigvis smalt ballen klokkerent i stolpen. Stoke presset på i overtidsminuttene etter at Liverpool fikk Liam Coyle utvist for å ha sparket bort ballen etter at dommeren hadde blåst, men hjemmelaget holdt stand og sikret seg de tre poengene. Best hos Liverpool i dag var høyreving Yan Dhanda, midtstopper Corey Whelan og målscorer Ovie Ejaria. Karer som Adam Phillips og Ben Woodburn spilte under pari.