Liverpool verdens 14. best betalte klubb

Paris Saint-Germain er den best betalte klubben i verden uavhengig av idrett. Liverpool er på 14. plass. Se oversikten.

Paris Saint-Germain er den best betalte klubben i verden uavhengig av idrett, ifølge to Sportingintelligence’s Global Sports Salaries Survey (GSSS) i 2015.

Gjennomsnittslønna i Frankrikes hovedstad ligger på 5,3 millioner pund i året, eller 101.898 pund i uka, under eierne Qatar Sports Investments.

Liverpool ligger på 14. plass i oversikten med 3.509.286 pund i gjennomsnittlig årslønn, eller 67.486 pund i uka. Omregnet til norske kroner er det 41,3 millioner kroner i året, og 795.000 kroner i uka. Liverpool gikk med det opp seks plasser på rangeringen. 

Hele åtte av de 12 best betalte klubbene i verden på tvers av idretter er fotball-lag. Tre lag kommer fra baseball og ett fra basketball.

Real Madrid har klatret opp fra fjerde til andreplass, og betaler 5.04 millioner pund i året, mens Manchester City har falt fra første til tredjeplass på oversikten med litt over 5 millioner pund i året. Barcelona har gått fra femte til fjerdeplass på lista. Eneste klubb utenfor fotballen i topp-fem er baseball-laget LA Dodgers.

Fem Premier League-lag er på topp 20-lista. I tillegg til Manchester City, er Manchester United på 6. plass, Chelsea på 8. plass Arsenal på 10. plass og Liverpool på 14.

John W. Henry eier via Fenway Sports Group i tillegg til Liverpool også Boston Red Sox, som er på 17-plass på listen.

Premier League er den best betalte ligaen i fotball, med 2,23 millioner kroner i året i snitt per spiller.

Hele rapporten kan man lese her