Lot seg ikke affisere av baklengsmålet

– Tidligere i høst var ikke kroppsspråket vårt det beste etter å ha sluppet inn mål, sier Lucas Leiva.

Den imponerende oppvisningen mot Chelsea på bortebane var Liverpools andre seier på fire dager – etter å ha spilt uavgjort i åtte av de ni foregående kampene. Noe har skjedd med mentaliteten til spillerne, ifølge Lucas.

I alle de seks siste kampene før Jürgen Klopp ble hentet inn, var det Liverpool som tok ledelsen, men de klarte likevel bare å vinne én av dem. Umiddelbart etter ansettelsen uttalte Klopp at han ville «forandre tvilere til troende», og det har gitt raske resultater.

Fikk beskjed om å ikke overtenke

Chelsea-kampen var andre gang allerede under tyskeren at Liverpool slapp inn mål først, men kjempet seg tilbake og unngikk tap. Men etter at laget ga vekk ledelsen mot Southampton forrige helg, tok manageren grep.

Lucas sier til klubbens nettsider at Klopp ba spillerne om å «ikke tenke for mye over et baklengsmål», men heller bare «komme seg tilbake i kampen» og respondere på banen.

Saken fortsetter under.

– Jeg tror det var det vi gjorde, og scoringen kom akkurat på riktig tidspunkt for oss, forteller brassen om Philippe Coutinhos vakre utlikning bare sekunder før dommeren blåste av for pause.

Les også: Dediserer målene og seieren til fansen

– En fortjent seier

– Men selv i første omgang mener jeg vi var det beste laget. I andre omgang føler jeg begge lag hadde sjanser, men vi så virkelig solide ut i forsvarsarbeidet, og vi tok vare på sjansene, så jeg synes det var en fortjent seier, legger han til.

Martin Skrtel, som tok over kapteinsbindet da James Milner ble byttet ut i andre omgang, er enig. Fra stopperplassen mener han Liverpool var det beste laget bortsett fra i startfasen.

– Vi åpnet ikke bra, det vet vi. Men etter de ti minuttene mener jeg vi begynte å spille slik vi ønsker, og det målet vi scoret, var en enorm hjelp for oss. I den andre omgangen dominerte vi, scoret to mål og vant kampen, sier Skrtel til Liverpoolfc.com.

– Han viste hvor viktig han er

Den første fulltrefferen til Coutinho i går, noe som for øvrig var hans første på nesten tolv timer med ligafotball, beviser at «de beste spillerne viser sine kvaliteter i kamper man trenger dem», forklarer slovaken.

Saken fortsetter under.

– Kanskje Philippe ikke har spilt like bra i de siste kampene, men her viste han kvaliteten sin, og hvor viktig han er for laget. Prestasjonen som et lag var enestående, og hver enkelt spiller, enten på banen eller benken, gjorde alt for denne seieren. Det er derfor vi er så glade. Det er en herlig følelse, sier han videre.

Les også: Milner fikk sin 400. Premier League-kamp

– Å slå Chelsea på Stamford Bridge er alltid spesielt, og særlig etter denne prestasjonen. Jeg mener vi dominerte ordentlig i andre omgang, og vi fortjente de tre poengene.

Mener det er mye å forbedre

Nå skal rødtrøyene i aksjon to ganger til før landslagspausen senere denne måneden. Torsdag venter en lang bortetur til Russland og Rubin Kazan, før Crystal Palace gjester Anfield neste søndag.

Lucas sier kampen mot Chelsea ikke var perfekt, og at det er mye laget må forbedre fremover, men poengterer at det naturlig nok er bedre å vinne kamper mens utviklingen pågår.

– Dette var en kjempeviktig seier, for vi trengte de poengene etter noen uavgjortkamper. Og i våre neste kamper, i Europaligaen, så tilbake i Premier League, har vi sjansen til å få et bra driv før landslagspausen.