Lucas ute i 4-6 uker

Liverpool Echo bekrefter at Liverpool må greie seg uten Lucas den neste måneden. Emre Can vil ikke bli flyttet opp som brasilianerens erstatter. Jordan Ibe kan benyttes i alle de offensive posisjonene.

Røntgenbilder av låret til Lucas Leiva viser at 28-åringen vil være ute i 4-6 uker. Brendan Rodgers sier at man ikke har til hensikt å flytte Emre Can frem fra forsvaret og inn som midtbaneanker, og Echo tror det blir Joe Allen som fortsetter å spille der mot Tottenham slik han gjorde som innbytter mot Everton. Jordan Ibe er kandidat til å spille i fem posisjoner, ifølge manageren.

- Lucas har vært veldig viktig for oss men dette gir en annen spiller muligheten, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Etter hvert vil Can bli en spiller som blir flyttet lenger frem på banen, og det kan bli kamper hvor jeg kommer til å tenke på det, men en må også tenke på balansen i laget. Den er veldig god for øyeblikket.

- Vi har holdt buret rent i de fire siste kampene og vært veldig sterke defensivt.

- Med Emre kan du se hvor viktig han er i den posisjonen han spiller nå. Han var enorm i helgen i hva som var en virkelig fysisk kamp. Hvorfor forstyrre det med å prøve å fikse noe som heller kan skape et nytt problem? Balansen i laget er veldig fin for øyeblikket.

Rodgers sa på dagens pressekonferanse at en forventer at Adam Lallana vil være spilleklar til kampen mot Tottenham, og det samme gjelder Raheem Sterling og Philippe Coutinho som fikk seg noen smeller mot Everton. En annen som vil håpe å få starte på Anfield er 19-årige Jordon Ibe.

- Hvis du ser på det systemet som vi spiller nå kan Jordon spille i alle de fem offensive posisjonene, fortsetter Rodgers.

- Han kan spille på begge flankene, bak en spiss eller også på topp, og det er en hovedårsak til at vi hentet ham tilbake.

- Jeg tror hans favorittposisjon, og det er alltid hva du ser etter, er ute på sidene hvor han ønsker å komme i dueller en mot en. Han er flink til å finne de rette posisjonene og det gir ham frihet til både å gå innover og utover.