Lytter til lokalbefolkningen - gjør endringer

Liverpool FC har gjort endringer på sine planer for området utenfor klubbens nye Main Stand, etter ønske fra lokale beboere.

Bystyret i Liverpool har gått med på en rekke endringer på de opprinnelige planene for uteområdet utenfor Liverpool FC sin nye Main Stand. Fotballklubben ba om å få gjøre endringene som en følge av ønsker fra lokale beboere. Blant annet blir en rekke gatelys flyttet lenger bort fra de nærmeste husene, og en planlagt gangvei til stadion blir fjernet fra planene.

Klubben hadde opprinnelig planagt en gangvei fra Alroy Road til stadion, men lokale beboere ønsket ikke at veien deres ble brukt som adkomstvei til stadion, og dette valgte altså Liverpool FC å ta hensyn til.

- Vi er veldig glade for at fotballklubben har lyttet til beboerne og tatt hensyn til deres ønsker når det gjelder blant annet belysning og gangveier, sier Steve Radford i bystyret til Liverpool Echo.



Det er ikke snakk om forandringer på selve stadion-designet, kun uteområdet rundt stadion.

Endringene innebærer at det nå blir et større grøntområde utenfor stadion, og også et grøntområde mot Walton Breck Road. Antall nye trær som skal plantes reduseres fra 123 til 100. 96 av disse skal være på hovedområdet utenfor stadion, og skal representere de 96 supporterne som mistet livet på Hillsborough. De fire siste trærne skal plantes i Hillsborough Memorial Garden.

Det er planene om å utvide Anfield Road End for å få plass til ytterligere 4 800 seter som gjør at man dropper de 23 ekstra trærne, da disse uansett ville måtte fjernes ved utbyggingen av denne kortsiden.

Det er også gjort endringer når det gjelder medie-området i Anfield Road.

LES OGSÅ: Main Stand vokser stadig