Málaga-treneren utfordrer Luis Alberto

Málaga-sjef Javi Gracia (44) mener Liverpool-utleide Luis Alberto (22) må vise «hvor god han er».

Luis Alberto åpnet sesongen som førstevalg på La Rosaleda, men 22-åringen mistet plassen til stortalentet Samu Castillejo (20) i høst. Nå utfordrer Málaga-trener Javi Gracia ham til å ta plassen tilbake.

– Han må demonstrere hvor god han er. Hvor mange eliteseriekamper har han spilt, selv om han har vært i Liverpool og Barcelona? Det er veldig få, sier Gracia til den engelske avisen The Guardian.

Se Liverpool.nos profil for Luis Alberto her.

Málaga har overrasket stort i La Liga denne sesongen og ligger på en sterk 7.-plass i den spanske toppdivisjonen. Andalusierne kjemper om en plass i Europa neste sesong, og Luis Albertos konkurrenter Samu Castillejo, Samuel García (24), Ricardo Horta (20) og Juanmi (21) har vært i storslag.

– Han har talent, avslutter godt og scorer mål. Teknisk er han på et annet nivå i forhold til de øvrige spillerne, men han spiller lite fordi konkurrentene hans spiller bra. I tillegg var han ute med skade i en periode. Det er ingen tvil om at han er en god spiller, men han må ta seg sammen, sier Gracia.

Etter at han scoret sesongens første mål i La Liga mot Athletic Club i august, har Luis Alberto spilt 15 seriekamper og scoret to mål for Málaga. Spanjolen har imidlertid bare startet seks av kampene.