Må vente til etter nyttår på Ings-beløp

Liverpool FC finner trolig ikke ut hvor mye de må betale Burnley for Danny Ings før utpå nyåret.

Liverpool var villige til å betale 6 millioner pund for spissen, men Burnley krevde det dobbelte. Nå har Premier League bedt begge klubbene sende inn en begrunnelse for sin verdsetting av spilleren, som i høst debuterte for det engelske landslaget.

Ings sin kontrakt med Burnley løp som kjent ut i sommer, men siden han var under 24 år hadde Lancashire-klubben rett på et kompensasjonsbeløp. Dette beløpet ble klubbene ikke enige om, og dermed må et transfertribunal fastsette overgangssummen.

Liverpool Echo tror at Burnley vil argumentere med at Tottenham var villige til å betale 12 millioner pund for spissen. Argumentene til begge klubber vil bli vurdert av medlemmene i tribunalet som går under navnet Professional Football Compensation Comittee.

Verdsettingen av Ings skal baseres på hans karriere frem til juni. Det som har skjedd etter den tid skal ikke komiteen ta hensyn til.

Echo skriver at det forventes at komiteen møtes i januar. Den vil bestå av fire eller fem erfarne fotballfolk. Komiteen vil ha en uavhengig formann med advokatbakgrunn, som er godkjent av Premier League, Football League og Professional Footballers Association. Normalt vil det også være en representant fra hver av ligaene i komiteen, altså en fra Premier League og en fra Championship i dette tilfellet. I tillegg vil det være en representant utnevnt av PFA og en representant utnevnt av managerforeningen.

LES OGSÅ: Ings har begynt på den lange veien tilbake