Man Utd på flopp-toppen

Men også Liverpool er høyt oppe på listen over spillerkjøp som feiler.

Premier League dominerer igjen antall euro brukt på sommerhandelen i Europa med rekordsummen 1,1 milliarder, noe som er 14 prosent over fjoråret. 

Med slike summer på overgangsmarkedet er det ikke rart at det også er noen som flopper.

Faktisk er det slik at det er brukt 650 millioner euro de siste tre sesongene på spillere som ikke har spilt 50 prosent av tiden for klubbene i Premier League, ifølge Soccerex Transfer Review fra Prime Time Sport.

Denne oversikten er vel og merke reint statistisk. 

Liverpool har tre lag bak seg

Klubbene som har har feilet mest på overgangsmarkedet er ifølge rapporten lørdagens motstander Manchester United sammen med Tottenham. De har brukt 161 millioner og 138 millioner euro på «mislykkede» kjøp de siste årene.

Manchester City havner tredje nederst med 73 millioner euro, like bak Liverpools 69 millioner, ifølge beregningene fra Prime Time Sport.

Men også Arsenal og Chelsea med 47 og 45 millioner euro har brukt mye penger på spillere som ikke har fått fast plass på laget.

Liverpools bommer

9 AV 20: Alle spillerne i svart/hvitt er enten solgt eller lånt ut fra Liverpool etter at Brendan Rodgers kjøpte dem. 

Manchester Uniteds kjøp av Angel Di Maria for 75 millioner euro topper flopp-lista foran en annen United-spiller Marouane Fellaini, som kom for 32 millioner euro. De to får følge av Luke Shaw og Kagawa på lista. Denne sesongens statistikk er ikke med, og både Fellaini og Shaw er aktuelle mot Liverpool på lørdag. 

For Tottenham er Ben Davies, Soldado, Paulinho, Capou, Chirches, Lamela, Dembélé og Sigurdsson på lista. Manchester Citys feilkjøp ifølge oversikten er Jovetic, J. Garcia, Nastasic og Rodwell.

For Liverpools del er Lazar Markovic, Mario Balotelli, Iago Aspas og Fabio Borini på lista over spillere som har under 50 prosent av spilleminuttene. Markovic og Balotelli er nå lånt bort, mens Aspas og Borini er solgt fra klubben. 

Som Liverpool.no har skrevet om tidligere er det bare Joe Allen som er igjen i klubben fra Brendan Rodgers første transfervindu. Bare 11 av kjøpene fra 2012 til 2014 er med denne sesongen.

Under fjorårets transfervindu var både Adam Lallana, Dejan Lovren og Lazar Markovic på topp 10-lista over de dyreste kjøpene i Premier League.

LES OGSÅ: To Liverpool-kjøp på lista over Europas dyreste