Maner spillerne til å ta vare på muligheten

Når Liverpool nå står overfor sjansen til å sikre seg en billett til FA-cupfinalen, minner Brendan Rodgers laget sitt på at man aldri vet om slike muligheter dukker opp igjen i fremtiden.

Rødtrøyene er 90 minutter – dersom det ikke ender uavgjort – unna en eventuell finale for første gang på tre år. Men allerede i semifinalen skal lagene få kjenne på Wembley-gresset, og sjefen håper sine utvalgte omfavner sjansen til å skape historie.

Les også: – Verre å tape semifinalen enn finalen

– Man er nødt til å gripe muligheten. Det er ikke en finale, men en semifinale med muligheten til å returnere. Det er kamper som dette, storkampene, hvor man kan få navnet sitt skrevet i stjernene, sier han til LFCTV.

Før turen går til hovedstaden står Liverpool med to strake seire. Først slo laget tilbake med en knapp og sterk seier over Blackburn etter å ha tapt for Manchester United og Arsenal i ligaen, så ble Newcastle etterlatt uten poeng i kampen på Anfield tidligere denne uka.

Saken fortsetter under.


VANT I GENERALPRØVEN: Liverpool slo Newcastle etter en fulltreffer i begge omganger. (Video: TV 2)

– Vet spillerne er klare

Og selv om en fjerdeplass i Premier League har vært hovedmålet denne sesongen, har Rodgers snakket mye om hvordan et etterlengtet trofé kan virke som en positiv katalysator for spillerne til sesongene som venter. 42-åringen, som ennå ikke har fått sølvtøy i sin tid på Merseyside, er samtidig klar på at man ikke kan ta finalespill på dette nivået som en selvfølge.

– Det er ikke noe man kan ta for gitt. Man vet bare aldri i livet, og i profesjonell idrett, når sjansen byr seg igjen. Så når den først kommer, er man nødt til å være klar for å ta den, og det er noe jeg vet spillerne venter på og er klare for.

Det var nettopp semifinalen som stoppet de røde i ligacupen tidligere denne sesongen. Chelsea ble for sterke på resultattavla over to kamper, med 1–1 på Anfield og 0–1 etter ekstraomganger i London, og de gikk videre til å vinne turneringen i mars.

Rodgers sier han var fornøyd med hvordan Liverpool spilte under kampene mot Chelsea tross utfallet, og han legger til at erfaringen fra de oppgjørene kan være noe som blir tungen på vektskålen i morgen.

Se video: Veien til semifinalen

– Så selv om vi ikke nødvendigvis er like gode i banespillet som da, men likevel går videre, er det nettopp det som teller i cupkamper, avslutter manageren.

Avspark mellom Aston Villa og Liverpool på Wembley er i morgen klokka 16.00.