Mange med kapteinsansvaret

Hele fem spillere har båret kapteinsbåndet så langt denne sesongen. Vi må fem år tilbake for å finne en lignende situasjon.

I 2010/11-sesongen hadde Liverpool store skadeproblemer, og Steven Gerrard var lagets kaptein. Scouseren ledet kun laget ut i 22 kamper. Jamie Carragher vikarierte i 20, mens Pepe Reina hadde kapteinsbåndet ni ganger. Spillere som Sotiris Kyrgiakos, Lucas Leiva og Martin Skrtel hadde ansvaret én gang hver.

 

Så langt denne sesongen har det vært mange skader på sentrale spillere. Jordan Henderson er lagets kaptein, men har kun båret kapteinsbåndet i to kamper hittil denne sesongen.

 

James Milner kom til klubben i sommer, og har vært lagets kaptein i 12 av sine 14 kamper for klubben. Kolo Touré har ledet laget to ganger, mens Lucas Leiva og Mamadou Sakho har gjort det en gang hver.

 

– Jordan Henderson og James MIlner spilte ikke, så jeg tok kapteinsbåndet. Det var et spesielt øyeblikk for meg. Jeg har vært i Liverpool i mange år nå, så jeg vet hvor viktig det er å være Liverpools kaptein, sa Lucas i et intervju med Globo Esporte i helgen.

 

De røde har hatt fem ulike kapteiner allerede denne seongen, og vi er bare i november.