Mange om beinet

Visekaptein Jordan Henderson føler seg slett ikke sikker på at han blir utpekt til Liverpool-kaptein når Steven Gerrard forlater klubben i sommer. Midtbanespilleren mener det er mange kandidater til vervet.

- Vi får se hva som skjer neste sesong. Det er ikke sikkert det er jeg som blir Stevies etterfølger. Det kan bli noen annen, sier Henderson til Liverpool FC Magazine.

- Det er mange sterke ledertyper i garderoben. Det er mange sterke personligheter i laget. Men alle er veldig jordnære og ydmyke mennesker.

- Mama (Sakho), Emre (Can) og Skerts (Martin Skrtel) har utviklet seg til en sterk kollektiv enhet. Du ser deres lidenskap for spillet. De er desperate etter å vinne, og de gir alt.

- Studge (Daniel Sturridge) er en sterk personlighet. Lucas (Leiva) er det samme. Jeg gjør bare jobben etter beste evne nå.

Henderson har ikke opplevd å tape kamp i de 13 matchene han har ledet Liverpool som kaptein denne sesongen. Han innrømmer at han har lært mye av å spille sammen med Gerrard de siste fire årene.

- Stevie er egentlig den perfekte kaptein. Han er en leder både på og utenfor banen. Han er en vi alle ser opp til. Han setter alltid laget først. Han er veldig uegoistisk.

- Når jeg ble visekaptein, forsøkte jeg å lære så mye jeg kunne fra ham. Det viktigste jeg har lært er trolig hvordan han legger skuffelsene bak seg. Det mener jeg definerer en spiller mer enn noe annet.

- Det er noe jeg kjenner meg igjen i. Når jeg ser tilbake på min første sesong i Liverpool, så var det ikke lett. Men den gjorde meg sterkere.

- Jeg husker det at vi tapte FA-cupfinalen bedre enn at vi vant ligacupen. Slike tilbakeslag inspirerer deg og får deg til å ønske ting sterkere. Det fører til at du får fremgang og vinner.

Henderson har utmerket seg med fem scoringer og hele 11 målgivende pasninger denne sesongen. Dermed er han klubbens assistkonge, og også på en delt tredjeplass på toppscorerlisten.

- Ved å spille i flere roller, utvider du horisonten din. Du forstår spillet bedre. Når du da går tilbake og spiller sentralt på midtbanen forstår du hvordan spillere i andre posisjoner tenker. Dersom du har spilt ute til høyre, og så blir satt inn i midten, forstår du bedre hvor spilleren til høyre vil befinne seg ut fra hvor ballen er. Det betyr også at du er bedre i stand til å oppmuntre spillere i andre posisjoner til å gjøre de riktige tingene. Dersom du har spilt der selv, blir det du sier lagt mer vekt på.

- I moderne fotball må du være i stand til å spille hvor som helst. Systemer er ikke så rigide som de pleide å være, og her i Liverpool er vi opptatt av mye bevegelse. Det hjelper laget slik at vi ikke fremstår som forutsigbare.

Hvem håper du blir Liverpool-kaptein neste sesong? Si din mening i kommentarfeltet.