Mario ble utelatt

Det var verken sykdom eller skade som holdt Mario Balotelli ute av kampen mot Bolton lørdag kveld. Brendan Rodgers valgte bare å ikke inkludere den italienske landslagsspissen i troppen.

– Jeg har hatt en god prat med Mario. Han vet hva han er nødt til å gjøre. Det er vanskelig for ham. Han vet godt hvilket nivå laget er på, sier manageren.

Mens Raheem Sterling igjen startet alene på topp for rødtrøyene, var Rickie Lambert og Fabio Borini de to spissene Liverpool hadde til rådighet på benken da Kevin Friend blåste i gang FA-cupoppgjøret. Balotelli har slitt med sykdom den siste tiden, men var tilbake i full trening tidligere i uka.

– Må kunne presse

På spørsmål om hvorfor han ikke var med mot Bolton, svarer Rodgers at han bare ikke ble funnet verdig en plass i 18-mannstroppen. Nordiren sier rett ut at italieneren ikke er god nok, og at han ikke er fornøyd med hvordan han presser.

– Vi pratet sammen i en times tid i går. Han forstår sin egen situasjon. Han har vært ute i omtrent ei uke, og det er vanskelig for ham. Hvis man ikke klarer å presse og å være aggressiv, kan man ikke være en del av laget. Vi manglet det de fire første månedene av sesongen, og det er ikke noe vi kan gå tilbake til, forklarer han.

Pris betyr ingenting

At den tidligere Manchester City- og Milan-spissen kostet 16 millioner pund i sommervinduet, er ikke en god nok grunn til at han skal få en plass på laget, mener sjefen. Balotelli står bare med to scoringer denne sesongen, men ingen av dem har kommet i serien.

– Det betyr ikke noe hvem spilleren er eller hva han kostet. Dersom du ønsker å bidra, må du kjempe på trening for å være i troppen på kampdager, fortsetter manageren.

Han sier Balotelli var veldig forståelsesfull da de hadde en lengre samtale i går kveld. Etter det Liverpool viste mot Chelsea i ligacupen tirsdag kveld, erkjente spilleren at det ville være vanskelig å komme inn på laget igjen. Manageren håper Balotelli slår tilbake.

Les også: Forventer at Balotelli blir ut sesongen

– Det er fordi han er en naturlig boks-spiller. Men her kreves det mer intensitet, og det har han sett veldig tydelig i løpet av de seks eller syv siste ukene. Jeg har tro på at han kommer til å respondere, sier Rodgers.

Balotelli har startet tolv kamper for Liverpool denne sesongen, og han har seks innhopp. De to scoringene hans kom mot Ludogorets i Champions League og mot Swansea i ligacupen.