McLaughlin debuterte for Aberdeen

To utlånte Liverpool-spillere var på banen da Aberdeen økte forspranget i den skotske ligaen.

En straffescoring av spissen Adam Rooney var det Aberdeen trengte for å slå Hamilton hjemme på Pittodrie Stadium tirsdag kveld. Danny Ward og Ryan McLaughlin startet for vertene, og McLaughlin ble tatt av banen i det 73. minutt.

Seieren var Aberdeens sjuende strake i den skotske toppdivisjonen denne sesongen. Dermed har de plukket 21 av 21 mulige poeng etter sommerferien, og klubben topper fem poeng foran storfavoritt Celtic.

Dette var McLaughlin sin første opptreden for Aberdeen etter at låneovergangen fra Liverpool ble kjent på tampen av transfervinduet. Høyrebacken, som spilte to kamper for Nord-Irland U21 tidligere denne måneden, skal være hos skottene frem til nyttår.

Holdt nullen igjen

Bakerst sto Ward nok en gang solid. Aberdeen har bare sluppet inn to mål på de sju kampene hittil, mot Celtic og Motherwell, noe som betyr fem «clean sheets» for 22-åringen allerede denne sesongen.

Tirsdagens oppgjør var hengekampen fra runde tre. I helga snudde Aberdeen 0–1 til 2–1 og tre poeng mot Celtic, noe som var første gang laget sto med full pott etter de seks første kampene i klubbens historie. Og nå er den rekorden utvidet til sju kamper.

Saken fortsetter under.

Ingen minutter for Canós

Samtidig så den utlånte akademispilleren Sergi Canós sitt Brentford tapte 1–3 for Middlesbrough på bortebane i Championship. Spanjolen fikk en plass i kamptroppen, men varmet benken gjennom samfulle minutter.

Middlesbrough tok ledelsen på Riverside Stadium, men Brentford utliknet kort tid ut i andre omgang. Hjemmelaget skrudde etter hvert opp tempoet, scoret to mål på åtte minutter og gikk i garderoben med alle poengene.

Canós står foreløpig med fem minutter Championship-fotball etter utlånet fra de helrøde denne sommeren. Det skjedde mot Leeds i helga, da Brentford fikk med seg ett poeng fra Elland Road.