Mener Liverpool er mentalt svake

Taktiske valg og Liverpools formsvikt var sentrale faktorer til resultatet på Anfield torsdag kveld.

Brendan Rodgers’ menn var, tross en skuffende sesongstart, enorme favoritter i hjemmemøtet med den sveitsiske klubben Sion, men gjestene scoret foran The Kop og reiste hjem med ett poeng.

Sion-målet kom også etter at Adam Lallana hadde gitt Liverpool en tidlig ledelse i oppgjøret. Ifølge venstreback Reto Ziegler, som spilte hele kampen, beholdt bortelaget troen på poeng fordi Liverpool har vist svakheter den siste tiden.

– Vi var skuffet over de femten første minuttene. Det var ikke den beste måten å starte en kamp på, men etter det var vi rolige med ballen. Vi sparket den ikke bare unna, men vi forsøkte å spille fotball, forteller Ziegler til UEFAs nettsider.

Brukte kantene til sin fordel

Det var særlig en taktisk vri fra manager Didier Tholot som straffet de helrøde, avslører backen. Før kampen planla nemlig Sion-sjefen å utnytte kantene, og det var fra høyresiden at Ebenezer Assifuah utliknet etter et godt fremspill.

Saken fortsetter under.


NY UAVGJORT I EUROPA: Liverpool klarte ikke å slå lille Sion. (Video: TV 2)

– Vi har kvalitet på topp, og vi beviste det. Vi visste at vi kunne legge press på dem og score et mål fordi de er litt svake mentalt for tiden, forteller Ziegler, og legger til:

– Liverpool har en sterk midtbane, så feilen lag gjør, er å spille sentralt hvor de er gode. Treneren vår hadde rett. Han viste oss mange videoer, og Liverpool er alltid veldig fokuserte på midtbanespillet, så vi forsøkte å angripe langs sidene ettersom vi har raske spillere.

Denne sesongen har Liverpool bare én typisk kantspiller i troppen: 19 år gamle Jordon Ibe, som spilte i en slags vingback-posisjon til venstre før han byttet side etter Alberto Morenos innhopp. Det har ofte ført til «smale» Liverpool-oppstillinger, enten i 4–3–3 eller 3–5–2.

Fem år siden forrige derby-tap

Søndag reiser Liverpool den korte turen til Goodison Park og lokaloppgjøret mot Everton, som flere ganger har vist styrke på kantene denne sesongen. I forrige runde var blant andre lynhurtige Gerard Deulofeu sentral med to målgivende pasninger i borteseieren over West Bromwich.

Saken fortsetter under.

Før helga er det fem år siden sist Everton slo de røde naboene, noe som betyr ti strake kamper uten blå seier i Merseyside-derbyet. Everton-manager Roberto Martínez jobber med å finne ut hvorfor, men har tro på at de kan lykkes.

Les også: Rodgers uten Goodison-seier: – Har vært uheldige

– Det er helt klart ikke bare fotballfaglige faktorer som spiller inn, men måten å løse det på, er å gjøre ting enkelt og klart for enhver spiller på banen. Man spiller ikke i fortiden, man spiller ikke mot statistikken. Man spiller bare en fotballkamp, sier han, ifølge Liverpool Echo.

Vil bryte «forbannelsen»

Spanjolen peker på det emosjonelle og psykologiske ved å spille et Merseyside-derby, og han maner spillerne sine til å legge det vekk og bare konsentrere seg om tre poeng som vanlig.

– Jeg tror at klarhet og å fininnstille tilnærmingen er det eneste som kan gjøre det til en fotballkamp istedenfor å tenke på alt det psykologiske ved dette. Man må bare prøve å prestere så bra man kan for å beholde plassen i laget og håpe på tre poeng. Enkelt og greit, sier Martínez.

Les også: Usikker Everton-duo før kampen

Med ett poeng mer ligger Everton foran Liverpool etter sju serierunder. De blå har tre seire, tre uavgjorte og ett tap så langt, mens helgas bortelag har tre seire, to uavgjortkamper og to nederlag.

Avspark er søndag klokka 14.30.