Mignolet fikk hjelp av idrettspsykolog

Simon Mignolet mener han har fått bedre konsentrasjon etter den tunge perioden før nyttår. Han snakker også om hvorfor han ble keeper først som 15-åring.

Etter en stadig svakere formkurve, ble Simon Mignolet plassert på benken da Liverpool møtte Manchester United på Old Trafford før jul. Men da Brad Jones ble skadet mot Burnley, tok Mignolet tilbake keeperplassen for godt.

Tidligere har han sagt at det var et spørsmål fra forloveden Jasmien, som startet forvandlingen av formen.

- Hun spurte meg om jeg kanskje overtenkte for mye, sa Mignolet til Liverpool FC magazine tidligere i år.

- Tilfeldigvis sa trenerteamet akkurat det samme da jeg møtte dem dagen etter. Da sa det klikk i hodet mitt, og det fortalte meg at «her må vi endre noe», sa Mignolet.

I et intervju med mai-utgaven av FourFourTwo snakker Mignolet også om bruken av idrettspsykolog.

- Steve Peters har vært veldig til hjelp. Etter Burnley-kampen, da jeg kom tilbake på laget, hadde jeg en prat med Steve og forandret endel ting. Han har forbedret konsentrasjonsnivået mitt. Det er noe man trenger når man spiller for en stor klubb, fordi man har mindre redninger man må gjøre - å være klar når det gjelder er viktig, sier Mignolet.

I intervjuet snakker Mignolet også om hvordan han ble keeper i en alder av 15 år. Tre år seinere var han førstekeeper i den lokale klubben.

- Jeg spilte ute til jeg var 15 år. Jeg ble sluppet fra klubben da jeg var 14, og fordi pappa var keeper prøvde jeg det. Erfaringen med å spille ute kan hjelpe på fotarbeidet når man står i mål, men det er ingen bak deg som keeper, sier Simon Mignolet til FourFourTwo.