Minimumspris er £50M

Til tross for at Brendan Rodgers har sagt at Raheem Sterling ikke er til salgs, tror engelske aviser at det fortsatt kan bli en drakamp om Liverpools største talent.

Dette er noe av hva engelske aviser skriver/kommenterer etter pressekonferansen med Brendan Rodgers i går, hvor manageren kommenterte det kontroversielle intervjuet som Raheem Sterling nylig gjorde med BBC:

Daily Express (Paul Joyce): «Liverpool vil kjøre en hard linje overfor Raheem Sterling og er klare til å prise ham ut av en overgang vekk fra Anfield. Manchester City skal ha blitt gitt en prislapp på £50M for Ross Barkley fra Everton forrige sesong og Sterling er forventet å få det samme. Et beløp Liverpool ikke forventer vil bringe noen kjøpere, selv om Manchester City og Chelsea følger med på hva som skjer.»

Daily Mirror (David Maddock): «Sterling har blitt linket til noen av Europas toppklubber siden hans kontraktsforhandlinger stoppet opp ved juletider, men selv om det har blitt spekulert i at Real Madrid og Bayern München vil komme med tilbud er det lite trolig at det vil ende i en overgang. Brendan Rodgers sier rett ut at uansett hva som måtte komme av tilbud til sommeren kan han ikke se at eierne går med på et salg.»

The Guardian (Andy Hunter): «Aldri tidligere har Brendan Rodgers og eierne på Anfield blitt testet slik på deres autoritet. Sterling representerer deres planlegging på sikt og deres mulighet til å kunne konkurrere med finansielt mektige konkurrenter i Premier League. Brendan Rodgers visste da han overtok etter Kenny Dalglish i 2012 at han måtte håndtere slutten til Jamie Carragher og Steven Gerrard i Liverpool, men han var ikke klar over at det største håpet i den neste generasjonen ville være flattert, før han fylte 21 år, ved tanken om å spille for Arsenal og vurdere å gå et annet sted for å få bedre betalt. Rodgers behøver Sterling til å fylle hullet etter Suarez og Gerrard på banen, og utenfor banen behøver Liverpool noen som kan selge deres markedsvare. Med all respekt, men Martin Skrtel vil ikke bidra til å selge mange produkter fra Nivea. Strategien til FSG om å utvikle ungt talent vil komme under lupen når slike som Sterling og visekaptein Jordan Henderson nøler med å binde seg på lang sikt.

Daily Telegraph (Chris Bascombe): «Liverpool verdsetter Sterling til minimum £50M, et beløp ledere på Anfield mener er utenfor hva klubber vil betale for 20-åringen. Det gir den engelske landslagsspilleren et dilemma når kontraktsforhandlinger blir gjenopptatt til sommeren. Enten må en komme til et kompromiss, eller han vil tape millioner i lønn før han kan presse seg ut. Det er en følelse på Anfield at Sterling, eller mer presist hans agent Aidy Ward, feilberegner transfermarkedet og hvor mye rivaler i Premier League og storklubber i utlandet vil være villig til å by etter sesongen. En pris på £50M i tillegg til femårskontrakt verdt £200.000 i uka vil gjøre at Sterling koster over £100M. Realistisk sett er det bare Manchester City som kan komme med et slikt bud, og selv de må være forsiktig med sin ressursbruk etter innføringen av Financial Fair Play. Liverpool kunne innkassere etter at Suarez produserte sin beste form i sin siste sesong på Anfield, da Liverpool visste at med VM i horisonten ville mannen fra Uruguay ikke legge ned verktøyene. På samme måte har Sterling EM til neste år å ta med i vurderingen, slik at en ikke er bekymret om at hans innstilling ute på banen vil bli mindre som følge av uenigheter utenfor gressmatta.

The Times (Tony Barrett): «Sterling sa i sitt kontroversielle intervju med BBC som skapte irritasjon hos hans arbeidsgiver at han «kun ønsket å bli så god som mulig». Rett eller feil – og Liverpool mener det siste gitt at klubben nord i London bare har vunnet et trofé det siste tiåret – så mener agent Aidy Ward at Arsenal kan tilby han en bedre sjanse til å få oppfylt det ønsket. «Kanskje kommer det mer eller kanskje ikke,» (om ytterligere konflikt med siden til Sterling) sa Rodgers. «Jeg kan bare konsentrere meg om nåtiden, arbeide med spillerne og snakke med spilleren, og hva som vil være i kontrakten ligger frem i tid. Du har sett hva som kan skje med spillere og deres representanter, men jeg kan bare snakke åpent og ærlig med Raheem. Han har gjort det klart at han er fornøyd og sa at han ikke ønsker, etter sitt intervju, å bli spurt om sin kontrakt. Forhåpentligvis kan han gjøre all snakkingen ute på banen.»»

The Times (Oliver Kay): «Aidy Ward, agenten til Sterling, har vært ute etter en kontrakt verdt £140.000 i uka for en spiller med 14 landskamper for England og 17 mål i Premier League. Det kan høres meningsløst ut, men det er ikke langt fra den avtalen som Glen Johnson signerte da han kom til Anfield fra Portsmouth i 2009. Avskjeden til Johnson denne sommeren vil reflektere en langt mer fornuftig lønnspolitikk, men Liverpool må også være klar over at det er en forskjell på å overbetale (som med Johnson og mange andre spillere tidligere) og betale hva som er, dessverre, markedsverdien for en ung engelsk angriper som nylig ble kåret til den beste unge spilleren i Europa. Har Liverpool råd til å betale Sterling i nærheten av £140.000 i uka, eller har de råd til å la være? Kan de tillate seg å være åpne for rovdyr – enten det er nå, neste sommer eller når kontrakten løper ut i juni 2017 – og dermed igjen skape et inntrykk av å være en klubb som tilbyr spillere en utmerket plattform, men ikke pengene og kanskje ikke suksessen som eliten forlanger?