Minnesmerket og Shankly Gates fjernet

Minnesmerket etter Hillsborough og Shankly Gates blitt fjernet inntil videre. Midlertidig minnesmerke satt opp ved Centenary Stand. Butikk i Liverpool One stengt midlertidig.

I forbindelse med arbeidet av et nytt og utvidet Main Stand er minnesmerket etter Hillsborough og Shankly Gates blitt fjernet inntil videre.

Minnesmerket, med den evige flamme brennende til minne om de 96, er nå plassert på et sikkert sted i Liverpool Cathedral. Et midlertid minnesmerke er blitt plassert ved inngangen til Centenary Stand.

«Jeg vil gjerne takke klubben for å ha involvert oss fra begynnelsen av med dette utvidelsesprosjektet og at de har tatt hensyn til våre ønsker når det gjelder fremtiden til Hillsborough Memorial», uttaler Margaret Aspinall, leder for Hillsborough Family Support Group.

«Vi har besluttet å sette det på et sikkert sted så lenge Main Stand blir utvidet og også bestemt design på et midlertidig minnesmerke slik at fans fortsatt kan få vise sin respekt.»

Når Main Stand blir ferdig vil minnesmerket etter Hillsborough bli satt inn i en spesiell søylegang.

Shankly Gates vil også finne sin plass igjen når arbeidet med den nye tribunen er ferdig.

Tilreisende til Liverpool denne måneden vil for øvrig finne ut at suvenirbutikken til LFC i Liverpool One er stengt som følge av fornyelse og utvidelse av lokalene. Butikken vil være åpen igjen mot slutten av januar.