Misfornøyd med tilbudet fra Liverpool

Martin Skrtel er misfornøyd med den nye kontrakten han er tilbudt av Liverpool, og det er grunnen til at han ikke har skrevet under den nye avtalen.

Skrtel er hjemme i Slovakia, hvor han forbereder seg til EM-kvalifiseringskampen mot Makedonia neste søndag. Til Aktualne.sk forklarer han hvorfor han ikke har akseptert den nye kontrakten som Liverpool har tilbudt ham. 30-åringens nåværende kontrakt løper ut neste sommer.

Daily Mail har hevdet at slovaken skal ha blitt tilbudt en treårskontrakt, med opsjon på nye 12 måneder ved slutten av kontrakten. Problemet synes, ifølge avisen, å være en klausul om at Skrtel må spille så mye som 80 prosent av kampene for å få full lønn.

- Kontraktsforslaget er uakseptabelt for meg. Slike kontrakter som dette tilbys spillere som er mye eldre enn meg, eller spillere som har skadeproblemer. Om jeg følte jeg tilhørte den kategorien kunne jeg ha signert en slik avtale, uttaler midtstopperen.

- Jeg synes jeg er i god forfatning, så kontrakten jeg er blitt presentert er uakseptabel. Jeg har ikke signert den. Det har vært noen spekulasjoner om interesse fra andre klubber, men slikt lar jeg min representant ta seg av.

Skrtel forteller ellers at han etter Dubai-oppholdet med resten av Liverpool-troppen har tilbrakt en del tid sammen med Marek Sapara og hans familie etter sesongslutt.

- Det har vært en fin tid. Jeg har fått hvile. Nå er det på tide å jobbe igjen. Vi forbereder oss til landskamp. Jeg ser frem til å spille for landslaget igjen.

Liverpool-stopperen svarer også på hvordan det var å ta farvel med Steven Gerrard.

- Avskjeden måtte komme. Jeg tror det var bra for ham.

Sjetteplassen i Premier League er ikke slovaken særlig godt fornøyd med.

- Vi lykkes ikke med å nå de målene vi hadde satt oss. Når du blir nummer fem eller seks kommer du ikke med i Champions League, noe som utgjør en stor forskjell. Det at Luis Suarez forlot oss før sesongen fikk stor betydning. Nye spillere kom inn, men det er ikke lett å akklimatisere seg i en ny klubb, noe som preget første halvdel av sesongen. I andre halvdel gikk det bedre, men vi falt sammen i innspurten.

Skrtel blir også bedt om å kommentere det faktum at Brendan Rodgers fortsetter som manager.

- Hvem som skal være manager er opp til eierne å avgjøre. Det er ikke et spørsmål for spillerne. Jeg mener at Rodgers har bevist sine kvaliteter som trener, og eierne har valgt å la ham fortsette, noe jeg synes er bra.