Mølby: Kutt ut transferkomiteen

Jan Mølby argumenterer for at Liverpool FC må legge ned sin såkalte transferkomité. Klubben må stole på Brendan Rodgers når det gjelder overganger, mener dansken.

- Klubben brukte masse penger på å erstatte Luis Suarez, men kjøpte ikke de riktige spillerne, slår Mølby fast i Liverpool Echo.

Dansken mener at Anfield-klubben kanskje må sette overgangsrekord i sommer for å få tak i den riktige spissen.

- To spillere kan utgjøre en enorm forskjell, men man må sørge for at dette er de to riktige spillerne, mener den tidligere midtbanekjempen.

- Rekrutterer man spillere på riktig måte, vil det bety at spillere vil bli lenger i klubben, og du vil kunne kjøpe færre og færre spillere hver sommer. Men dersom du ikke rekrutterer på riktig måte får du et dilemma. Det siste vi trenger i sommer er stor gjennomtrekk av spillere.

- Brendan Rodgers vil ha noe han skulle ha sagt om spillere. Som manager skulle man tro at han har siste ord. Men vi er klar over at det finnes en transferkomité. Å legge ned den transferkomiteen kan kanskje være det beste Liverpool kan gjøre, for den har ikke fungert. Spørsmålet er om man skal stole på transferkomiteen igjen når penger skal brukes i sommer.

- Kanskje bør man gi mer makt til manageren? Da er det i det minste enklere å bedømme Brendan, dersom han er 100% ansvarlig for alle spillerkjøp. Det hadde vært hyggelig å vite eksakt hvem som bestemmer. Britiske klubber er organisert slik at manageren skal ha full kontroll.

- Brendan har gjort nok i sin tid i klubben til at vi kanskje skulle stole fullt og helt på ham, og se hvordan det går, avslutter Mølby.