Nå er det Lucas som har vært lengst på laget

Steven Gerrard har forlatt Meryseyside til fordel for amerikansk fotball, og etter scouserens avskjed er det bare to spillere som har spilt lenger for Liverpools førstelag enn fire år.

Den 35-årige klubblegenden rakk å spille i imponerende 17 sesonger på Anfield før turen nå går til varmere strøk i California og Los Angeles Galaxy. Men Gerrard var samtidig den eneste spilleren som har vært på laget i mer enn åtte år.

Les også: Gerrard takket for seg på Melwood

Det betyr at det nå er Lucas Leiva som har vært lengst på Liverpools A-lag av dagens stall. Brassen, som ble hentet til klubben av Rafael Benítez, debuterte som innbytter mot Toulouse i august 2007, og han står i dag med totalt 275 kamper for de røde.

Nummer to på listen er Martin Skrtel, med sju år bak seg i Nordvest-England. Det var også Benítez som kjøpte slovaken til klubben. Han har i tillegg 18 flere opptredener enn Lucas i rødt.

Saken fortsetter under.

SAMMEN I RØDT: I dag har ingen vært lenger på førstelaget enn Lucas og Skrtel. Her fra 2009.

Begge har det siste året vært linket til andre klubber og ligaer. Etter å ha vært misfornøyd med tilbudene fra Liverpool, skal Skrtel imidlertid nå ha bestemt seg for å signere en ny kontrakt, mens Lucas, som blant annet har vært koblet til Italia, hinter til at han forbereder seg på en ny sesong på Merseyside. Sistnevnte har to år igjen av kontrakten.

• Se oversikt over når Liverpool-spillerne debuterte for laget nederst i saken.

De øvrige spillerne i Liverpool-stallen har fått sin offisielle debut i 2011 eller senere. Jordan Henderson, som er favoritt til å bære kapteinsbindet den kommende sesongen, ble rød i sommervinduet for fire år siden, og Raheem Sterling debuterte for førstelaget det påfølgende kalenderåret.

Stor forandring på kort tid

Brendan Rodgers kom til klubben sommeren 2012, og han hentet inn fem spillere allerede i sitt første overgangsvindu. Av dem er det imidlertid bare Fabio Borini, Joe Allen og Samed Yesil som fortsatt har en plass i stallen, og førstnevnte er ifølge engelsk presse tilgjengelig for salg. Totalt hentet Liverpool-manageren 24 spillere – inkludert fire på lån – til klubben før denne sommeren.

Den raske forandringen på stallen fortsetter som ventet i dette overgangsvinduet. Allerede før det offisielt har åpnet, noe som skjer 1. juli, er James Milner, Danny Ings, Ádám Bogdán, Joe Gomez og Roberto Firmino klare for Liverpool, og Nathaniel Clyne forventes å bli bekreftet kommende uke.

– Klubben skal ha skryt for å gjøre unna disse avtalene tidlig, noe enhver klubb ønsker, men få faktisk gjør, skrev Jamie Carragher på nettjenesten Kicca tidligere denne uka.

Les også: – Gleder meg veldig til den nye sesongen

Samtidig betyr det at Liverpool ønsker å sende flere spiller på dør i løpet av sommeren. I tillegg til Borini er Mario Balotelli, Rickie Lambert, José Enrique og Luis Alberto klare for å selges. Iago Aspas og Sebastián Coates har allerede forlatt klubben.

Spillernes debuter

I dag har Liverpool 29 spillere i stallen som har fått sin offisielle debut for A-laget. Under kan du se når de respektive debutene kom.

2007:
Lucas Leiva (august)

2008:
Martin Skrtel (januar)

2011:
Jon Flanagan (april), José Enrique, Jordan Henderson (begge i august)

2012:
Raheem Sterling (mars), Joe Allen, Fabio Borini (begge i august), Jerome Sinclair, Andre Wisdom, Samed Yesil (alle i september)

2013:
Daniel Sturridge (januar), Philippe Coutinho (februar), Jordon Ibe (mai), Simon Mignolet, Kolo Touré (begge i august), Tiago Ilori (kjøpt 2. september, ikke debutert), Mamadou Sakho (september), Brad Smith (desember)

2014:
João Carlos Teixeira (februar), Mario Balotelli, Emre Can, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Javier Manquillo, Lazar Markovic, Alberto Moreno (alle i august), Adam Lallana, Jordan Rossiter (begge i september)