Nå er Kolo Touré ferdig med landslaget

Tidligere denne sesongen fortalte Kolo Touré at Afrikamesterskapet i vinter skulle bli hans siste eventyr sammen med Elfenbenskysten. Veteranen bekrefter nå at han gir seg på landslaget.

Dermed bidro han til å holde nullen i finalen og vinne den prestisjetunge turneringen i sin aller siste kamp for «Elefantene» fra Vest-Afrika. Etter nesten femten år på landslaget legger han den oransje trøya på hylla.

– Det er med mange følelser jeg informerer dere om at det er tid for å ta farvel. Målet mitt var å vinne Afrikamesterskapet, og jeg må innrømme at dette var et veldig vanskelig valg å ta. Jeg elsker landet mitt, og jeg elsker spesielt fotball, men på et tidspunkt tar det slutt, forteller Liverpool-stopperen til afrikansk media, ifølge BBC og Sky Sports.

Touré var en del av Elfenbenskysten-troppen til verdensmesterskapet i både 2006, 2010 og 2014, og i Brasil i fjor sommer fikk han én kamp på banen. Forsvareren har også spilt i hele syv forskjellige Afrikamesterskap, hvor han har vært i tre finaler.

Les også: Gir seg på landslaget etter mesterskapet

33-åringen peker ut Ousmane Viera som sin «etterfølger» på det ivorianske landslaget. 28-åringen skal ta over mentorrollen overfor Eric Bailly og Wilfried Kanon, legger Touré til.

Den positive midtstopperen tegnet seg for 117 kamper og syv mål ikledd landslagsdrakt. Han har 38 kamper for Liverpool etter overgangen fra Manchester City, og kontrakten hans løper ut ved sesongslutt.