Når velges TV-kampene i Premier League?

TV-kamper og cup-spill kan føre til store endringer på terminlisten for Premier League. I juli kommer de første endringene.

Onsdag kom terminlisten for 2015/2016-sesongen i Premier League. Men for de som planlegger tur til Liverpool enten gjennom Ving eller på egenhånd denne sesongen, er det viktig å vite at det vil bli flere endringer på oppsettet både utifra europacupspill, engelske cuper og ikke minst hvilke kamper som skal gå på TV. 

TV-kampene velges i juli

De første endringene vil komme i starten av juli, når TV-selskapene har bestemt seg for hvilke TV-kamper som skal sendes i august og september.
 
I fjor kom denne offentliggjøringen 14. juli, og da med kamper fram til desember. Men nå blir det bare offentliggjort for de to første månedene av sesongen i første omgang. Noen dato er ikke satt av Premier League, men med rekordtidlig seriestart kan det være at det kommer allerede den første uka. 
 
TV-kampene for oktober og november blir så offentliggjort i starten av august. 
 
For kamper i desember og resten av sesongen, vil TV-kampene bli bekreftet fra måned til måned. Ifølge Premierleague.com vil de forsøke å få oversikten 5-6 uker før starten av hver måned, slik at desember-kampene blir bekreftet i løpet av oktober for eksempel. 
 
Til siste runde blir kampene plukket ut etter at alle lagene har spilt 37 kamper. Dette har nautrlig nok ikke noe å si for de som ønsker å reise på kamp, siden kampene går på samme tidspunkt. 

Europa League-flyttinger

Liverpool spiller seks gruppespillkamper i Europa League fra midten av september til tidlig i desember. Det betyr en kamp torsdag kveld, med påfølgende ligakamp sannsynligvis på søndag ettermiddag, eventuelt mandag kveld.
 
Kampene, med opprinnelig dato, mot Norwich (h) 19/9, Everton (b) 3/10, Southampton (h) 24/10, Crystal Palace (h) 7/11, Swansea (h) 28/11, West Bromwich (h) 12/12, vil altså sannsynligvis bli flyttet fra lørdag til søndag eller mandag.

Ligacup og FA-cup

På nyåret møter Liverpool både Everton og Manchester City i to attraktive hjemmekamper på rad. Men begge disse kan bli flyttet på grunn av ligacupfinalen 28. februar. 
 
Fa-cupens sjette runde går 12. mars, og dermed kan hjemmekampen mot Chelsea bli flyttet om et av lagene når den. 
 
Semi-finalen er satt opp 23/24-april, samtidig som Liverpool møter Newcastle hjemme.