Neppe EM-sluttspill for Markovic

Det brenner et blått lys for Serbia og Lazar Markovic sine sjanser til å nå EM-sluttspillet neste sommer, etter at de i kveld tapte 2-0 for Danmark i Parken.

2-0 var et flatterende resultat i København, da serberne var langt bedre med på notene enn sluttresultatet skulle tilsi. Danmark tok ledelsen allerede etter 13 minutters spill, på et vakkert angrep som ble avsluttet ved at Yussuf Poulsen bredsidet ballen lavt i mål fra 20 meters hold.

Danskenes kaptein, tidligere Liverpool-spiller Daniel Agger, brente så et straffespark på stillingen 1-0 drøye ti minutter før pause. Serbernes keeper gikk riktig vei, og reddet skuddet som var i «keeperhøyde».

Lazar Markovic var en av gjestenes mest toneangivende spillere. Han spilte hele kampen og utmerket seg med flere gode stikkere og friske initiativ. Han hadde et kjemperaid rett fra avspark i andre omgang, men ble tatt stygt av danskenes midtstopper Simon Kjær like utenfor 16-meteren. Kjær ble belønnet med gult kort.

Serberne presset hardt på for en utligning utover i andre omgang, og var svært nær å klare det flere ganger. Men i stedet ble det danskene som kontret og avgjorde kampen ved Jakob Poulsen i det 87.minutt.

Serbia ble fratatt tre poeng tidligere i kvalifiseringen, og står etter kveldens tap med bare ett poeng etter fem kamper. Dermed skal det svært mye til for at det skal bli EM-sluttspill på Markovic og hans lagkamerater neste sommer.

Sebastian Coates var ubenyttet reserve da Uruguay startet Copa America 2015 med en knepen 1-0 seier over Jamaica. Cristian Rodriguez ble matchvinner.