Niende møte med Carlisle

Liverpool og Carlisle har spilt mot hverandre åtte ganger tidligere. Liverpool har vunnet seks, mens to matcher endte uavgjort.

De tre siste gangene som Liverpool har møtt motstand fra lavere divisjoner i ligacupen på Anfield, har kampene endt med ekstraomganger, og to av matchene har endt med straffespark-konkurranse. Det skjedde mot Northampton i 2010 og mot Middlesbrough forrige sesong. De røde slo Notts County etter ekstraomganger i 2013.

Det siste laget fra lavere divisjoner som holdt nullen i en ligacupkamp mot Liverpool var Middlesbrough i semifinalen i 1998.

Liverpool har scoret i alle utenom tre av sine siste 54 ligacupkamper, i en kamprekke som går helt tilbake til 1998. På Anfield har Liverpool har funnet veien til nettmaskene i sine 28 siste kamper i ligacupen. Man må tilbake til kampen mot Newcastle i november 1995 for å finne sist en motstander holdt buret rent.

Carlisle overrasket alle ved å danke ut Queens Park Rangers på Loftus Road i andre runde i turneringen. De vant 2-1 etter scoringer av Derek Asamoah og Jason Kennedy. Dette er bare tredje gang på de siste 39 årene at Carlisle har nådd tredje runde i turneringen.

Carlisle-manager Keith Curle spilte i sin tid en ligacupkamp på Anfield for Manchester City, hvor Liverpool vant 4-0. Curle spilte totalt 14 ganger mot Liverpool, og var med på å vinne to av disse kampene.

Liverpool har spilt 221 kamper i ligacupen gjennom tidene. De har vunnet 132 av disse, og scoret 444 mål.

Forrige sesong nådde de røde semifinalen, hvor de tapte sammenlagt 2-1 for Chelsea over to kamper.

I tredje runde forrige sesong vant Brendan Rodgers sitt mannskap 14-13 på straffespark-konkurranse, etter å ha spilt 2-2 mot Middlesbrough. Totalt ble det tatt 30 straffespark, noe som er rekord for turneringen.

Martin Skrtel vil spillte sin kamp nummer 300 for Liverpool om han slipper utpå Anfield-gresset i kveld.

Kilde: Liverpoolfc.com