Nøkkelspilleren Allen

Chris Coleman sier Joe Allen er en viktig brikke på et Wales som leder sin EM-gruppe. Med Lucas tilbake kan det imidlertid bli forandringer på Liverpools sentrale midtbane mot Arsenal.

Aaron Ramsey og Gareth Bale scoret målene og fikk overskriftene da Wales forrige uke vant i Israel og befestet posisjonen på toppen av gruppe B i EM-kvalifiseringen. Med 11 poeng på fem kamper har waliserne fått en utmerket start. Manager Chris Coleman ønsker imidlertid å berømme en spiller som ikke alltid er like synlig.

- Joe Allen er en stor spiller, han var glimrende, uttaler Coleman etter 3-0 mot Israel. – Han er så viktig for måten vi ønsker å spille på, ved å stoppe angrep, linke vårt defensive spill, være et bildeledd til angriperne.

- Han er intelligent, utrolig modig når han har ballen, og har et utmerket overblikk. Han vet hvor han skal være og når han skal være der.

- Vi snakker om Gareth (Bale) og Rambo (Ramsey) siden de er store spillere, men den jobben som Joe gjør for oss er avgjørende.

- Vi ble litt slurvete etter at vi scoret vårt andre mål, det ble litt lett for oss og vi behøvde en som kunne trå på ballen og bestemme tempoet. Joe var mannen som gjorde det for oss.

Til lørdagens kamp for Liverpool, mot Arsenal, vil en skadefri Lucas være med i troppen og Brendan Rodgers kan bli fristet til å la den disiplinerte brasilianeren spille fra start. I så fall tviler vi på om det er Joe Allen som må ut, men kanskje velger manageren å sette opp en noe mer defensiv oppstilling hvor for eksempel Lucas ligger bak Allen og Jordan Henderson.

Kanskje kan Henderson også få en jobb som vingback, spesielt dersom Daniel Sturridge ikke blir spilleklar til kampen og Raheem Sterling blir flyttet frem på topp.