Ny regel førte til utlån

Fire unge spillere fra Liverpool gikk på utlån til klubber i League One og League Two i går. Trener for Liverpool U21, Michael Beale, forklarer hva som var bakgrunnen.

- I England er det lov til å sende spillere på utlån for en måned, eller på ungdomslån hvor de kan komme tilbake å spille for oss hvis de ikke får spille eller er skadet, sier Beale til liverpool.no. - FIFA forandrer nå reglene og England må etterkomme hva som skjer i resten av Europa, som igjen betyr at vi fra neste sesong av må sende en spiller på utlån før transfervinduet stenger og han kan ikke komme tilbake før neste transfervindu åpner. Det vil ikke være mulig å ha unge spillere på en måneds utlån. Det er årsaken til at vi nå har sendt så mange spillere ut.

Etter nyttår har Liverpool hatt Lloyd Jones (19) og Connor Randall (19) på utlån til Cheltenham og Shrewsbury, og Jones senere også til Accrington, mens Sheyi Ojo (17) og Jerome Sinclair (18) nylig gjorde avtaler som binder dem til Wigan ut sesongen. Jack Dunn (20) og Kevin Stewart (21) var tidligere med Jones i Cheltenham, og gikk i går på utlån til Burton Albion for en måned. På siste dag for utlån ble i tillegg Jordan Lussey (20) og Jordan Williams (19) klare for Bolton og Notts County ut sesongen.

Liverpool er altså opptatt av å ruste den individuelle spilleren opp best mulig, heller enn å tenke på hvordan det skal gå i hjemlig ligaspill.

- Det er mange managere som ikke ønsker å hente unge spillere på sitt første utlån, da det er unge gutter som kanskje ikke er klare til å komme inn i en garderobe med erfarne mannfolk, forklarer Michael Beale videre.

- Det første utlånet til en slik spiller går sjelden bra, slik at vi var beredt til å si ja til alle klubber som ønsket å ta en av våre spillere på lån fra nå og ut sesongen. Det vil gjøre at de kommer i utstillingsvinduet med tanke på neste sesong. Vi har derfor invitert mange managere fra ligaklubber til å overvære våre treninger. Hvis vi ikke gjør det vil det bli en situasjon hvor spillere fra Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham og oss selv alle er på utkikk etter avtaler med de samme klubbene. Hvis vi arbeider med de klubbene nå, seks måneder på forskudd, håper vi at vi kan få et forsprang.  Jeg tror også unge spillere i Liverpool FC nå har et veldig godt rykte ellers i England.

Hele intervjuet med Michael Beale vil komme i The Kopite nr.7, som vil være ute blant våre medlemmer i uke 18 (27.04 – 01.05).