Ojo scoret for Wolves

Fire utlånte Liverpool var på banen lørdag, og det var spesielt én av dem som markerte seg positivt.

I Championship så benkeplasserte Sheyi Ojo sitt Wolverhampton ta ledelsen over rivalen Birmingham på St. Andrew’s allerede etter elleve minutter, og stillingen var fortsatt 1–0 da den unge og anvendelige angriperen ble byttet inn kvarteret før slutt.

Og det tok bare ti minutter før tenåringen satte sitt preg på oppgjøret. «Ulvene», som hadde tapt tre strake før denne, slo en kort corner, og Ojo skar flott inn fra høyresiden, dro inn i boksen, hvor han fant seg nok rom til å fyre av. På elegant vis skrudde han ballen lavt i det lengste hjørnet fra rundt 15 meters hold.

Det var Ojos tredje scoring – den andre i ligaen – for de oransje denne høsten. I tillegg står han med totalt tre målgivende pasninger. I Championship bekler klubben fra Molineux plass nummer 13 etter 14 spilte runder.

Saken fortsetter under.

Snudde etter Kent-innhopp

I League One, én divisjon ned, var Ryan Kent med på en enorm snuoperasjon for Coventry i hjemmemøtet med Peterborough. Men unggutten startet på benken, og derfra så han gjestene score både 1–0 og 2–0 før pause.

Coventry-manageren valgte å bytte inn to spillere til den andre omgangen, og Kent var den ene. Ti minutter tok det før reduseringen kom på The Ricoh Arena, og i løpet av de ti siste minuttene sørget Adam Armstrong for 2–2 og 3–2, noe som ble sluttresultatet. Kent har nå spilt i åtte kamper for laget som bekler fjerdeplassen i League One.

Vingkompisen fra Liverpool-akademiet, Harry Wilson, som hadde startet i begge de siste rundene, satt på benken gjennom samfulle minutter da bunnlaget Crewe Alexandra vant 1–0 over Sheffield United hjemme i samme divisjon.

Tapte på Celtic Park

Lenger nord, i Skottland, måtte Aberdeen-keeper Danny Ward plukke tre baller ut av nettet i det vanskelige bortemøtet med serieleder Celtic. Sisteskansen vartet imidlertid først opp med en kjemperedning da ligatoppscorer Leigh Griffiths kom fri etter en snau halvtime på Celtic Park, men han kunne gjøre lite da samme mann fikk til en god heading rett før pause.

Celtic-spissen doblet ledelsen på straffe i andre omgang. Ward slang seg riktig vei og var etter kula, men ballen snek seg ned i det høyre hjørnet. Vertene ga seg ikke før det sto 3–0 på lystavla, og det var passivt forsvarsspill som lot James Forrest avslutte fra nokså kloss hold. Aberdeen, med Ryan McLaughlin på benken, reduserte på tampen, men kunne ikke forhindre sitt fjerde tap på de fem siste ligakampene.

Laget ligger nå på tredjeplass etter 13 runder i den skotske toppdivisjonen. Etter å ha satt klubbrekord med seier i alle de åtte første serierundene, står de nå uten seier siden 20. september, og i går ble de forbigått av Hearts på tabellen. Det er sju poeng opp til Celtic på toppen. Ward har stått i samtlige runder, mens McLaughlin bare har spilt i tre ligakamper denne sesongen.

Wisdom ute med skade

Norwich måtte klare seg uten Andre Wisdom, som sliter med en kneskade, mot Manchester City på Etihad, men kanaritrøyene var ikke langt unna poeng. Cameron Jerome utliknet Nicolás Otamendis ledermål sju minutter før slutt, men Yaya Touré sikret de lyseblå seieren med en straffescoring i det 89. minutt.

Swindon-keeper Lawrence Vigouroux holdt nullen i 90 minutter mot Wigan borte, men Francisco Júnior ble matchvinner for hjemmelaget på overtid. Laget hadde ikke Jordan Williams eller Kevin Stewart, som begge sliter med skader, i troppen. Blackpool, uten skadde Lloyd Jones, tapte 3–4 for Bury på bortebane. Stopperen er imidletid gang med rehabilitering etter å ha fjernet stingene i beinet.

Den unge spissen Taiwo Awoniyi var i kamptroppen til Frankfurts førstelag mot Paderborn på bortebane, men fikk ingen minutter. Kampen endte for øvrig 1–1, og tenåringen venter fortsatt på A-lagsdebuten i Tyskland.

Fredag kveld ble Luis Alberto byttet inn etter 69 minutter for Deportivo La Coruña hjemme mot Atlético Madrid. Da ledet bortelaget 1–0, men Lucas utliknet på Riazor et snaut kvarter før full tid, og 1–1 sto seg ut kampen. 23-åringen har vært på banen i samtlige bortsett fra to serierunder denne sesongen.

Samtidig varmet Sergi Canós benken for Brentford, som vant sin sjette ligakamp for sesongen da Queens Park Rangers ble slått 1–0 på Griffin Park. Canós har tidligere spilt i åtte Brentford-kamper – én av dem fra start – denne sesongen, og han står foreløpig med én assist.

Markovic ble skadet

På torsdag måtte for øvrig Lazar Markovic byttes ut etter bare 29 minutter i en ligakamp for Fenerbahçe på bortebane. Ifølge turkish-football.com går han følgelig glipp av Europaliga-kampen mot Ajax kommende uke.