Øker inntjeningen med £25M i året

Liverpool FC anslår at klubbens nye Main Stand, som vil stå ferdig til 2016/17-sesongen, vil resultere i økte inntekter på rundt £25M i året.

Rundt £20M av denne inntektsøkningen kommer direkte fra de 8500 ekstra setene, inkludert 4500 VIP-seter. De resterende £5M i året håper klubben skal komme fra en navnesponsor til den nye tribunen, melder Daily Mail.

- Inntekter fra hospitality-pakker er essensielle, sier daglig leder Ian Ayre i et intervju med magasinet FC Business.

- Dersom vi haddde økt kapasiteten med 8500 seter og det hadde blitt solgt kun vanlige billetter til alle disse setene, ville det tatt latterlig lang tid før investeringen hadde betalt seg, noe som ville ha påvirket ressursene vi kan bruke på laget. Når vi øker med så mange VIP-seter betyr det at vi kan betale ned gjelden raskt, og deretter raskt øke inntektene. Penger som vi kan benytte på å styrke spillertroppen, forklarer Ayre.

- Klubben ønsker at investeringen skal gi avkastning så raskt som mulig. Liverpool må være en bærekraftig klubb. Vi har en modell som gir en rask avkastning på den kapitalen vi sprøyter inn, i løpet av 5-6 år. Men klubben vil også dra nytte av utvidingen før den tid. Men først om 5-6 år vil vi virkelig merke økte inntekter på bunnlinja.

- Den kommersielle avdelingen er i samtaler med ulike folk. Vi mente at det ikke var fornuftig å selge navnerettighetene til et ikonisk stadion som Anfield, men navnerettighetene til vår nye tribune vil gi skikkelig valuta for pengene. For oss handler det ikke bare om hvor mye en slik avtale er verdt, men heller om hvilken avtale som vil gi både klubben og partneren størst nytteeffekt.