Origi scoret og brant straffe da Lille vant

Den utlånte Liverpool-spissen Divock Origi var svært sentral da Lille åpnet april måned med seier. Benketilværelse for både Andre Wisdom og Luis Alberto, mens Iago Aspas var ute av troppen.

Dette var den niende strake seriekampen Divock Origi spilte i dette året. Franskmennene ledet 1–0 over Reims da spissen fikk muligheten fra krittmerket, men keeper Kossi Agassa reddet forsøket.

Men etter pause satte 19-åringen ballen i nettmaskene. Sofiane Boufal skrudde et frispark inn i boksen fra venstresiden, og Origi, som sto ved bakre stolpe, satte ballen i mål fra kloss hold. Unggutten sørget også for forarbeidet og den målgivende pasningen da Nolan Roux fastsatte sluttresultatet til 3–1 omtrent tjue minutter før slutt.

Lille-seieren gjør at laget holder Rennes bak seg på tabellen, og de bekler fortsatt åttendeplassen. Origi, som ble byttet ut etter 83 minutter i kveld, står nå med sju scoringer og tre assists for Ligue 1 denne sesongen.  Han har vært på banen i 26 kamper, 19 fra start.

Tidligere i dag, etter at Liverpool hadde tapt i London, endte Andre Wisdom og West Bromwich opp uten poeng i hjemmemøtet med Queens Park Rangers. Forsvareren varmet imidlertid benken nok en gang, og der ble han sittende gjennom samfulle minutter.

Bortelaget tok ledelsen ved Eduardo Vargas etter kvarteret spilt på The Hawthorns, før Charlie Austin doblet ledelsen etter 37 minutter. Bobby Zamora sørget for at det sto 0–3 på lystavla halvveis. Victor Anichebe reduserte like før timen, men de kom aldri nærmere poeng. Joey Barton la på til 4–1 i favør gjestene på overtid.

UTEN WISDOM: West Bromwich tapte for tredje gang på sine fire siste kamper. (Video: TV 2)

West Bromwich ligger nå på 14.-plassen i Premier League etter 31 runder. De har åtte poeng ned til dagens motstander, som er nummer 18, men en eventuell Burnley-seier i morgen vil gjøre at det blir sju poeng ned til streken for Wisdoms klubb.

Den utlånte 21-åringen, med en fortid som kaptein på aldersbestemte Liverpool-lag, har ikke spilt en kamp for West Bromwich siden slutten av januar. Nå har han varmet benken uten å komme inn i de åtte siste serierundene. Totalt har Wisdom spilt 22 ligakamper og to cupkamper denne sesongen.

Samtidig spilte Sevilla uten Iago Aspas i den spanske toppdivisjonen. Spissen, som i forrige serierunde fikk sine første minutter etter lyskestrekken, var ikke engang med i kamptroppen da laget senket Athletic Bilbao 2–0 hjemme på Ramón Sánchez-Pizjuán.

Dermed har 27-åringen fortsatt bare ti minutter med fotball siden skaden han pådro seg i begynnelsen av februar. Han har vært på banen i totalt 18 kamper denne sesongen – 13 av dem som innhopper fra benken – men bare startet to ganger i La Liga så langt. Han har to ligamål, én fulltreffer i Europa og hele sju nettkjenninger i den spanske cupen.

Luis Alberto ble sittende på benken da hans Málaga tok imot Real Sociedad senere på kvelden. Spanjolen så lagkameratene la ledelsen hjemme på La Rosaleda, men Real Sociedad utliknet og sikret seg ett poeng med sju minutter igjen på kampuret.