Øverst på «tabellen» Liverpool ikke ønsker å toppe

Ingen har pr. i dag flere skader i Premier League enn Liverpool, men fem-seks røde spillere er snart tilbake i aksjon igjen? James Milner ute for England.

På oversikten til physioroom.com har Liverpool den tvilsomme fornøyelsen av å ligge øverst på skadestatistikken, men ti registrerte skader. De neste på listen er Newcastle (9), Everton (8), Arsenal (7) og Bournemouth (6).

Skader i Premier League.

Nå er ikke listen nødvendigvis hundre prosent pålitelig. Unge Connor Randall står der for eksempel ikke fra Liverpool, og heller ikke José Enrique, selv om ingen av dem er i full trening på Melwood. Kolo Toure er med på oversikten med en hamstringstrekk, men afrikaneren var med til Kazan og deltok på treningene der, selv om han møtte opp i dress til selve kampen og det samme mot Crystal Palace på søndag.

Etter landslagsoppholdet vil imidlertid Mamadou Sakho være uaktuell mot Manchester City, etter å ha blitt den siste på Anfield som pådro seg en langvarig kneskade, og da vil en i hvert fall få endelig beskjed om Kolo er klar til en plass i troppen eller ikke.

Physioroom lister opp Toure sammen med Jordon Ibe, Daniel Sturridge, Jordan Henderson og Jordan Rossiter som spillere tilbake til neste kamp 21. november mot Manchester City. Ja takk, sier vi, selv om det nok bare er de to førstnevnte en føler seg rimelig sikker på vil være kampklare.

En annen det herser usikkerhet rundt er James Milner, da svært lite er blitt sagt etter at en hamstring-skade påført under kampen mot Rubin satte ham utenfor mot Palace. Midtbanespilleren har imidlertid meldt forfall til Englands privatlandskamper mot Spania og Frankrike de kommende dagene.

Det må være lov til å krysse fingrene for at dette halve dusinet ikke er langt unna spill igjen, selv om Ibe da teknisk sett ikke har mistet noen kamper.

Da er det verre med kneskadene til Jon Flanagan, Mamadou Sakho, Danny Ings og Joe Gomez.

Desember har lenge vært nevnt som aktuelt comeback for Flanno, og Physioroom opererer med 19.desember, men scouseren har ikke spilt kamp for Liverpool siden mai 2014 og en vil forvente at han i beste fall behøver tid for å komme i nærheten av tidligere nivå. Åtte uker ute for en av lagets fremste spillere i høst kan vanskelig betegnes som en god nyhet, selv om en fryktet at Sakho hadde tatt korsbåndet. Den populære franskmannen vil imidlertid trolig være savnet under det anstrengende og viktige ligaprogrammet ved jul og nyttår. 16.juni står som dato for både Danny Ings og Joe Gomez, som svekker troverdigheten siden det virker klart at Ings vil være den som er først tilbake og kanskje allerede rekker noen kamper denne sesongen.

Skadeoversikt på liverpool.no.