På deadline day

Liverpool pleier ikke å være blant de mest kjøpekåte klubbene på siste dag av transfervinduet, men så lenge Brendan Rodgers ikke bekrefter at ingen nye spillere kommer inn vil vi leve i håpet.

Det er enkelte managere som tilsynelatende elsker å være kremmer på deadline day, som Harry Redknapp og Tony Pulis for å nevne to. I år er altså den siste dagen av «januarvinduet» på mandag 2.februar, siden man skal avslutte på en dag hvor offentlige kontorer er oppe og registreringer kan foregå. Kl 24.00 natt til tirsdag er det slutt med handlingen i Premier League.

Hos Liverpool skjer det ikke ofte at det er dramatikk de siste timer og minutter før tolv slag fra Big Ben markerer stengt vindu, men det har også skjedd at de røde har fått inn spillere i siste liten. Vi tar en kjapp tur gjennom de vinduene som har vært etter at den første måneden i året ble tilgjengelig for kjøp og salg i en ellers lukket sesong.

2005
Mauricio Pellegrino, Fernando Morientes og Scott Carson gjorde at dette ble et heller dårlig vindu for Rafael Benitez. Morientes den mest profilerte for £6,3M, men Liverpool handlet ikke mot slutten av januar.

2006
Det blir gjerne hevdet at januar, midt i sesongen til de store fotballnasjonene, er en vanskelig tid å hente inn nye spillere på. Da kan det hende det blir litt «wheeling and dealing» hvor det blir litt bytting og kanskje litt utradisjonelle overganger. Josemi var det få som beklaget gikk ut, men erstatter Jan Kromkamp var ikke stort bedre. Daniel Agger var et godt kjøp for £5,8M, men midt i måneden. Det nærmeste man kom et innspurtkjøp, og som kanskje også var i den litt utradisjonelle skuffen, var «Guden» Robbie Fowler som kom på gratis overgang fra Manchester City.



2007
Dette var faktisk et vindu hvor Liverpool først våknet til liv da timeglasset var i ferd med å renne ut. Ut av det blå kom Alvaro Arbeloa fra Deportivo for £2,5M. I tillegg fikk en godkjennelse fra FIFA i å signere Javier Mascherano fra West Ham, men siden spilleren var eid av en tredje part ble det mye om og men angående midtbaneankeret fra Argentina. Først ble det ordnet et lån i februar 2007, før overgangen ble permanent om lag et år etter. Det var uansett to inspirerte kjøp av Rafa.



2008
Et lite dramatisk vindu, hvor Martin Skrtel kom som en meget god signering 11.januar for £6,5M fra Zenit.

2009
Med «cowboyene» Hicks og Gillett ved roret var det ingen penger og knapt nok det. Ingen kom inn, og Robbie Keane ble solgt tilbake til Tottenham for £16M på transfervinduets siste dag.

2010
Et Liverpool som var truet av nær konkurs solgte spillere for om lag £10M, inkludert Andrea Dossena og Andrij Voronin, men det eneste man tok seg råd til var Maxi fra Atletico Madrid på fri overgang.

2011
En siste transferdag som vil gå over i historien til Liverpool FC. Kenny Dalglish var kommet inn for en upopulær Roy Hodgson tidlig i måneden som manager for andre gang. Luis Suarez var blinket ut fra Ajax og ble regnet som nærmest klar en dag eller to tidligere, men ble først sluttført 31.januar. Når Fernando Torres nærmest tvang igjennom et salg til Chelsea for £50M ble det imidlertid fart på ikke minst sosiale medier. Hvem skulle Kenny hente inn som erstatter, og ville han i det hele tatt rekke det? Det ble snart klart at Andy Carroll i Newcastle var målet, yndlingen til se svarte og hvite i nordøst. Liverpool måtte betale full pris, £35M og rekord i LFC med god margin, men fikk da også sin mann i løpet av dagen.

2012
Kenny hadde handlet inn for ytterligere omtrent £50M brutto på sommeren og Liverpool forholdt seg helt rolige i dette januarvinduet.

2013
Brendan Rodgers hadde kommet inn som manager, men mens Carroll forsvant ut på lån sommeren 2012 mislykkes man med å hente inn en spiss som alle trodde ville bli Clint Dempsey fra Fulham. I januar 2013 var man bedre forberedt og Daniel Sturridge kom hurtig inn. Den nest siste dagen i januar åpnet det seg også en mulighet for å hente inn Philippe Coutinho fra Inter, og den unge brasilianeren har vært en suksess. Nærmest på overtid ble så Victor Moses fra Chelsea lånt inn, en sen overgang som ikke lykkes.



2014
Et tomt vindu for Liverpool, selv om de røde ble linket til en rekke navn. Da først og fremst offensive spillere og den som kom nærmest var Yevhen Konoplyanka, hvor en vrien president hos Dnipro skal ha veltet overgangen i 12. time.