Panel avgjør om Firmino får arbeidstillatelse

Liverpool FC tror ikke dette skal by på problemer, selv om 23-åringen ikke har spilt nok landskamper for Brasil.

Liverpools nye stjerne, Roberto Firmino, er ikke automatisk kvalifisert for arbeidstillatelse som gjør at han kan spille i Premier League, melder Liverpool Echo.

Overgangen avhenger derfor av at brasilianeren får innvilget sin søknad om arbeidstillatelse, i tillegg til at han må bestå den medisinske testen.

Saken fortsetter under bildet

Nytt regelverk

1.mai innførte det engelske fotballforbundet et nytt regelverk som skulle gjøre det verre for spillere fra utlandet å få arbeidstillatelse i England. Regelverket er ment å beskytte engelske talenter.

Det nye regelverket medfører at spillere som kommer fra utenfor EU må kunne dokumentere at de er spillere av internasjonalt format for å få lov til å slippe til på engelske baner.

Brasil er for øyeblikket rangert som det femte beste landslaget i verden. For at en spiller fra et land som er inne blant topp ti på FIFA-rankingen skal få arbeidtillatelse må han ha spilt 30% av sitt lands offisielle landskamper de siste to årene, når han har vært skadefri og tilgjengelig for spill. Privatlandskamper teller ikke.

Dersom Firmino spiller mot Paraguay i kvartfinalen i Copa America i helgen, vil han ifølge Liverpool Echo ha spilt i fire av Brasils siste 19 offisielle landskamper. De andre landskampene han har vært involvert i har vært privatlandskamper.

Dermed har han bare spilt i 21% av Brasils landskamper de siste to årene. Det er for lavt til å få arbeidstillatelse.

Dersom Brasil når finalen i Copa America, og Firmino spiller i alle kampene, vil han være oppe i 28,5%.

Ekspertpanel avgjør

Revelverket er dog ikke rigid, og er ikke ment å ekskludere internasjonale toppspillere. Derfor vil et nylig nedsatt «ekspertpanel» avgjøre eventuelle ankesaker. Kriteriene som panelet skal vurdere er blant annet spillerens verdi, lønn og ligaen han har spilt i.

Ettersom Firmino vil bli Liverpools nest dyreste spiller gjennom tidene, og han har spilt i Bundesliga de siste fire årene, en av Europas toppligaer, tror ikke Liverpool at arbeidstillatelsen skal bli et problem.

Liverpool Echo viser til at Chelsea fikk arbeistillatelse for Bertrand Traore tidligere denne måneden. 19-åringen fra Burkina Faso har spilt på lån hos Vitesse Arnhem i Nederland i 18 måneder. Burkina Faso var rangert som nummer 66 i verden på den tiden, og selv om Traore hadde spilt i 75% av sitt lands landskamper, mener Echo at det er vanskelig å argumentere mot at Firminos meritter ikke er mer imponerende.

LES OGSÅ: SE HVEM SOM VAR DYRERE ENN FIRMINO