Partene er enig om overgang

Ian Ayre har landet i Chile, og Liverpool nærmer seg en overgang for Roberto Firmino.

Det er troverdige Paul Joyce i Express som melder at overgangen nærmer seg. Sky Sports News og Liverpool Echo rapporterte tidligere i kveld at Liverpool og Hoffenheim allerede hadde kommet til enighet, og spilleren hadde gitt LFC sitt ord - med mål om å få sluttført en overgang i løpet av de neste 24 timene.

 

Les også- Enig med Hoffenheim

 

Joyce skriver at Ian Ayre har flydd til Chile, hvor Firmino for tiden spiller Copa America. Han er der for å få fullført overgang, som ifølge Express-journalisten vil gjøre han til klubbens nest dyreste spiller gjennom tidene, med en overgangssum på like i underkant av £30 millioner.

Det er store variasjoner på summene som har blitt rapportert fra Brasil, og tidligere ble det rapportert summer på rundt £18 millioner. Det virker nå som summene er langt høyere, og alle de lokale journalistene på Merseyside skriver spilleren vil koste mellom £28 og 29 millioner.

 

BBC melder sent i kveld det samme - og at overgangen kan være verdt £29 millioner.

 

Spilleren skal være tilbudt en femårskontrakt. Han må ha arbeidstillatelse, og gjennom en medisinsk sjekk før han kan offisielt bli Liverpool-spiller.

 

I motsetning til Sky Sports News, melder Joyce at denne overgangen ikke avhenger av et salg av Raheem Sterling, men er en klar støtteerklæring til Brendan Rodgers.

Telegraph skriver at han kan bli klar for klubben allerede neste uke, og Liverpool-manageren skal ha håp om å få han med på den kommende preseasonturnéen.

 

Tony Barrett i The Times skriver at avtalen ikke enda er i boks, men deler av den er. Noen detaljer gjenstår, men Liverpool har gjort betydelige framskritt.