Prishopp etter landslagsdebuten?

Danny Ings fikk sin første kamp for England, da de vant 3-0. Martin Skrtel og Slovakia til EM.

England hadde små problemer med å vinne 3-0 borte mot Litauen i mandagens EM-kvalifiseringskamp. Dermed tok England sin 10. strake seier i kvalifiseringen, og imponerende 31-3 i målforskjell. 

Adam Lallana var den eneste Liverpool-spilleren som startet kampen for England, og han var blant annet involvert i 2-0-scoringen da han spilte nydelig vegg med Harry Kane etter 35 minutter.

Kane sendte avgårde et skudd i stolpen, keeper Arlauskis fikk ballen i bakhodet og den gikk i mål. Dermed ble det kreditert som selvmål. 

Danny Ings har hatt en god periode for Liverpool, og etter 59 minutter fikk han sin landslagsdebut. Ings kom inn for Kane.

Tre minutter seinere økte England ledelsen til 3-0 ved Alex Oxlade-Chamberlain. Ross Barkley scoret kampens første mål. Adam Lallana ble byttet ut med Dele Alli etter 67 minutter. 

Ings-debuten kan få konsekvenser for prisen Liverpool må betale for ham.

Liverpool og Burnley greide ikke å bli enige om et overgangsbeløp for Ings i sommer, dermed skal beløpet fastsettes av en overgangskomité.

Lancashire Telegraph skrev før kampen at en England-debut for Ings kan påvirke størrelsen på beløpet som komiteen fastsetter.

– En landskamp utløse vanligvis en betaling. Hvis Danny Ings debuterer i kveld, kan det ble tatt med i beregningen, eller så kan det bli tatt med som en utbetaling etter to-tre kamper. Verdien hans for Liverpool vil øke om han spiller for England og om han spiller godt, så det kan også få innvirkning på summen Burnely vil få, sa idrettsadvokaten Matthew Chantler i advokatfirmaet Mills and Reeve til avisen.

Chantler har erfaring fra lignende saker tidligere.

– Burnley kan argumentere for at treningen og spillererfaringen han hadde hos dem har gjort at han har nådd landslagsnivå. Betalingen er vanligvis en fast sum, med andre beløp på toppen av det utifra antall kamper, og utifra suksess for klubben, for eksempel ligatittel, sier han. 

Burnley håper å få rundt 10 millioner pund for Ings. Til sammenligning måtte Chelsea betale 6,5 millioner pund da de hentet Daniel Sturridge fra Manchester City som 20-åring i 2009.

Martin Skrtel spilte hele kampen for Slovakia, som vant 4-2 borte mot Luxembourg. Dermed sikret de seg sin første EM-deltagelse, etter at de ble nummer to i grupp C, bak Spania.