QPRs Anfield-mareritt

Liverpool har statistikken på sin side før møte med QPR på Anfield lørdag.

Etter tre svake kamper med semifinale-tapet mot Aston Villa, 0-0 mot West Bromwich og 1-0 tap for Hull, trenger Liverpool en etterlengtet opptur hjemme mot Queens Park Rangers lørdag. 

 

Og ser man på historikken, ligger alt til rette for seier.  

På 22 oppgjør hjemme på Anfield, har Liverpool vunnet 19 ganger, to ganger har det blitt uavgjort, og kun en gang har det blitt tap. Det var tilbake i mars 1991.

På i alt 50 møter mellom lagene har det aldri endt målløst på de 22 kampene som er spilt på Anfield. Bare en gang har det blitt målløst på Loftus Road, ifølge Liverpool Echo.

Men det vil ikke si at det trenger å bli noen målfest. De siste tre oppgjørende på Anfield har endt med 1-0-seier til Liverpool.

Sist lagene møttes i Liverpool var i siste serrierunde i 2012/2013-sesongen. Det var Jamie Carraghers 737. og siste kamp for Liverpool. Jordon Ibe fikk i tillegg sin debut med assist i 1-0-seieren.  
 

Philippe Coutinho scoret målet den gangen, og brasilianeren har scoret i begge sine Premier League-møter med London-laget. 

Liverpool møter nå et lag som kjemper helt i bunnen av tabellen. Når fire kamper gjenstår ligger de nest nederst med 27 poeng, og har fire poeng opp til Leicester på sikker plass. 

Selv om Chris Ramseys mannskap har fått med seg fire poeng på sine to siste bortekamper, har laget sluppet inn flest mål av samtlige i årets serie med 59 mål. 36 av dem er kommet på bortebane. 
 

Ifølge Telegraph har QPR sluppet inn minst 2 mål i sine 13 siste Premier League-kamper borte. De har også bare vunnet to av sine bortekamper denne sesongen - mot Sunderland og West Ham. Men har ellers tapt 13 av 16 kamper. 

Liverpool har også sine problemer i den andre enden av tabellen, og har ikke scoret i sine to siste Premier League-kamper. Sist det gikk tre kamper på rad uten å score var i mars 2005, ifølge BBC. 

 

Da lagene møttes tidligere i år endte det 2-3 til Liverpool på Loftus Road i Emre Cans første kamp for Liverpool. Den gangen ble kampen avgjort fem minutter på overtid på selvmål. Det var det tredje selvmålet i kampen. 

Hele 18 Liverpool-spillere har scoret denne sesongen, ifølge Liverpool-statistiker Ged Rea som har utarbeidet statistikk for Liverpool Echo. Hvis det blir en til blir det klubbrekord.

Liverpool Echo forventer at Rickie Lambert vil erstatte en skadd Mario Balotelli i startoppstillingen lørdag. Avisen tror også at Lucas Leiva og Steven Gerrard vil starte. Mamadou Sakho og Daniel Sturridge er fortsatt skadet, og Alberto Moreno skal testes opp mot kampstart. 

 

Liverpool - QPR ser du på TV 2 Premier League lørdag klokka 16.00. Liverpool.no følger kampen direkte, og kommer med reaksjonene i etterkant.

Få oppdateringer på SMS ved å følge oppskriften her.