Reise: Alle vil på Palace-kampen

Steven Gerrards siste hjemmekamp på Anfield er matchen «alle» Liverpool-fans ønsker å være tilstede på denne våren. Allerde nå er enkelte turpakker oppe i 10 lapper for hotell og kampbillett.

Svartebørsprisene på billetter til Liverpools siste hjemmekamp for sesongen, mot Crystal Palace 16.mai, har føket i været etter at det ble kjent at Steven Gerrard forlater Liverpool etter denne sesongen. Bare på noen uker er prisene hos ulike aktører som formidler billetter over internett mangedoblet til akkurat denne kampen.

Det snakkes allerede nå om at Palace-kampen vil føre til de samme ville tilstandene på svartebørsmarkedet som i forbindelse med siste seriekamp i fjor, mot Newcastle, da «alle» var ute etter billetter til sesongens siste hjemmekamp i håp om å få være med på feiringen av Liverpools første Premier League-tittel.

Etterspørselen var så stor til Newcastle-kampen at Liverpool FC trolig kunne ha fylt Anfield tre ganger hadde de hatt nok billetter å tilby. Det samme vil nok være tilfelle i forbindelse med Palace-kampen denne våren. Til Newcastle-kampen ble det videresolgt billetter på svartebørsmarkedet til priser opp mot 20 000 kroner bare for kampbilletten. Dette i et marked der det er lett å bli lurt, slik at man ender opp med en falsk billett.

Tilstandene er ikke riktig så ille når det gjelder Palace-kampen ennå, men et søk på nettet hos norske reisebyråer viser at prisene ligger fra ca 7 000,- til ca 10 000 kroner per person for kampbillett og to netter på hotell. Enkelte vi har vært i kontakt med ber oss også om å bestemme oss raskt fordi de forventer at prisene "vil stige i løpet av de neste ukene".

LFCSCN sin samarbeidspartner på reiser, Ving, er for lengst utsolgt for pakker til Palace-kampen. Den billigste pakken Ving hadde var kr 2995,- til oppgjøret (to netter og kampbillett). Altså en differanse på ca 7000 kroner til det dyreste tilbudet vi har fått. Andre aktører har selvfølgelig også hatt billigere pakker, men dette for å sammenligne hvordan prisene nå beveger seg.

Dersom du har tenkt deg på denne kampen og fortsatt ikke har sikret deg kampbillett anbefaler vi ikke å kjøpe av personer du "treffer" på nettet. Vi fikk i fjor vår et titalls henvendelser fra folk som hadde betalt masse penger og blitt lurt. "Firmaet" som lovet billetter dukket rett og slett ikke opp på kampdagen. Bruk derfor byråer som er medlem av reisegarantifondet, slik at du i det minste får pengene tilbake om det verste skulle skje.

Et annet problem vi ble kontaktet av flere av våre medlemmer om var reisebyråer som krevde ett "billett-tillegg" på flere tusen kroner per person noen uker før avreise. Reisebyråer kan med loven i hånden kreve en viss sum penger ekstra dersom det oppstår ekstraordinære hendelser, slik som store svingninger i valutamarkedet. De store og seriøse aktørene har sikret seg mot slikt, og det er verdt å merke seg at reisebyrået ditt ikke kan kreve mer penger fordi stråmannen de benytter seg av skal ha mer penger for selve kampbilletten. Det er ikke en lovlig praksis.

Budskapet er derfor i år som i fjor: Vær forsiktig med hvilke aktører du benytter deg av. Det vil garantert dukke opp useriøse aktører igjen, som enten lurer deg eller som ikke klarer å holde det de lover.

Bruk sunn fornuft, og husk at det spilles mange kamper til høsten igjen, dersom prisene nå tar helt av.