Reise: Få hjemmekamper å velge mellom

Planlegger du tur til Liverpool i løpet av vinteren eller våren, men ikke har bestemt deg for match ennå? Da bør du gjøre det litt brennkvikt. Det er nemlig svært få hjemmekamper å velge mellom!

Om du planlegger å ordne alt på egen hånd, eller vil handle pakke hos en turoperatør, vil du uansett oppdage at det er svært få hjemmekamper på helg å velge mellom frem til sesongslutt, om du har planer om en tur til Liverpool. Har du ikke allerede sikret deg kampbillett til «din kamp», er utvalget svært begrenset, også hos turoperatørene.

Ser vi bort i fra de to kommende hjemmekampene, mot Bolton i FA-cupen kommende lørdag, og mot West Ham i Premier League neste lørdag, vil man oppdage at det er svært få hjemmekamper på helg igjen. Faktum er at fra 1.februar og ut sesongen har Liverpool maksimalt fem hjemmekamper på helg, og kanskje så få som tre stykker.

Og til to av disse – hjemmekampene mot Manchester United og Crystal Palace – vil billettene være gull verdt, og prisene på svartebørsen vil være skyhøye. Mot erkerival Manchester United er det alltid slik, og etter at Steven Gerrard bestemte seg for å forlate Liverpool i sommer ønsker «alle» å overvære hans siste kamp på Anfield, mot Crystal Palace 17.mai-helga.

Hjemmekampene mot Tottenham og Burnley er midtuke-kamper, og dermed ikke fullt så attraktive for reiseglade nordmenn. Det risikerer man også at hjemmekampene mot Manchester City og Newcastle blir. City-kampen vil bli flyttet til en midtuke dersom Liverpool slår Chelsea i semifinalen i ligacupen på Stamford Bridge. Ligacupfinalen spilles nemlig samme helg som City-kampen er satt opp. Når det gjelder Newcastle-kampen, så vil den bli flyttet på grunn av at den er satt opp samme dag som hesteløpet Grand National i Liverpool. Ut fra tidligere erfaringer er det mest sannsynlig at kampen blir flyttet fra lørdag til søndag, men midtuke kan heller ikke utelukkes. Flyttes den til søndag vil imidlertid fotballfans som ikke allerede har booket hotell i Liverpool oppleve at det blir svært vanskelig å få rom på Merseyside, nettopp fordi det er Grand National på Aintree-banen denne helga – et av de største og mest berømte arrangementene som finnes i Liverpool.

Da står man egentlig bare igjen med QPR-kampen, men ettersom dette er 1.mai-helga og en svært populær helg for en weekendferie for nordmenn, vil det også være enorm etterspørsel etter billetter til denne hjemmekampen.

Hos LFCSCN sin samarbeidspartner på reiser, Ving, er status som følger akkurat nå:

Liverpool – Man.City – Mange ledige plasser

Liverpool – Burnley – Kun få plasser igjen

Liverpool – Man Utd – Utsolgt

Liverpool – Newcastle – En del ledige plasser

Liverpool – QPR – Kun få plasser igjen

Liverpool – Crystal Palace – Utsolgt

- Det er i praksis to kamper vi har ledige plasser til. Liverpool – Manchester City har godt med ledige plasser. Dette trolig fordi mange venter med å bestille til de ser utfallet av returoppgjøret i ligacupen kommende tirsdag. Det samme gjelder egentlig for Newcastle-kampen. Til den er det en del ledige plasser. Mange sitter nok på gjerdet og venter til ny dato blir satt, ettersom denne er foreløpig terminfestet til Grand National-helgen, sier Svein Erik Bjørheim hos Ving til Liverpool.no.

- Fordelen med å bestille hos Ving er at man har veldig gode betingelser, legger han til.

- Flyttes disse kampene mer enn 36 timer, får man igjen alle pengene sine av Ving om man ikke kan reise på den nye kampdatoen. Så risikoen er ganske liten om man vil sikre seg plass allerede nå.

- Så mitt råd er at man bør bestille så raskt som mulig. Vi har hatt en enorm etterspørsel etter turer siden det ble offisielt at Steven Gerrard forlater klubben, avslutter Bjørheim.

Det som er sikkert er at det vil bli mange om beinet når det gjelder billetter til Liverpools gjenstående hjemmekamper denne sesongen. Et alternativ kan derfor være å velge kamper som blir terminfestet på kort varsel, dersom Liverpool skulle avansere i FA-cupen og Europa League. Torsdagskampen mot Besiktas den 19.februar er kanskje den aller enkleste å skaffe seg billetter til av alle de gjenstående hjemmekampene. Vi ser da bort fra Bolton-kampen kommende lørdag. Dersom Liverpool slår Bolton, og får hjemmekamp også i neste runde, kan vi opplyse om at 5.runde i FA-cupen spilles helgen 14/15.februar, mens en eventuell kvartfinale spilles helgen 7/8.mars. Semifinalene og finalen spilles som kjent på Wembley.

Et annet knep, som mange som kun er ute etter kampbilletter har begynt å benytte seg av, er å handle en hospitality-pakke direkte fra Liverpool FC, i stedet for å bruke tilsvarende beløp eller ofte mer på den risikofylte svartebørsen. Problemet er imidlertid at klubben nå er helt utsolgt for også slike hospitality-pakker til hjemmekampene på helg. Det er kun til midtukekampene mot Tottenham og Burnley at Liverpool FC har slike pakker igjen, om vi ser bort fra Bolton-kampen kommende lørdag.