Risikerer sesongstart 2.juli

Liverpools tap for Crystal Palace har økt risikoen for tidlig sesongstart betydelig. I verste fall kan klubben måtte starte sesongen allerede 2.juli.

Liverpools tap for Crystal Palace, samt det faktum at Tottenham og Southampton vant sine kamper i helgen, har ført til at det er helt åpent hvem som havner på plassene fra 5 til 7 i Premier League.

Liverpool ville med seier over Palace ha sikret seg plass i gruppespillet i neste års Europa League. Det vil de også gjøre med seier mot Stoke i helgen.

Med uavgjort eller tap for Liverpool mot Stoke på Britannia Stadium, har imidlertid både Tottenham og Southampton muligheten til å passere Liverpool på tabellen. Spurs gjester Everton, mens Southampton avslutter sesongen mot Manchester City på Etihad Stadium.

For å være garantert europacupspill må Liverpool rett og slett vinne over Stoke og ta femteplassen i Premier League. De vil da også gå rett inn i gruppespillet i Europa League.

Blir Liverpool nummer 6 i Premier League og Arsenal vinner FA-cupen, går Liverpool også rett til gruppespillet i Europa League.

Sjetteplass i ligaen og Aston Villa vinner FA-cupen fører imidlertid til at Liverpool må starte sesongen med tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen, som starter 30.juli. Går de videre derfra må de røde også gjennom en playoff-runde før de eventuelt når gruppespillet. Det samme gjelder om Liverpool blir nummer sju, og Arsenal vinner FA-cupen.

Med tap i Stoke, samtidig som Tottenham og Southampton vinner sine kamper, havner Liverpool på 7.plass i Premier League. Dersom Aston Villa da vinner FA-cupfinalen ville det normalt sett ikke europacupspill i det hele tatt på Liverpool. Men England har fått en plass i Europa League gjennom Fair Play, og Liverpool har muligheten til å kapre denne plassen om de ikke kvalifiserer seg for Europa på annet vis. De vil da måtte starte turneringen allerede i 1.kvalifiseringsrunde, som spilles 2.juli, og vil da måtte slå seg frem gjennom hele fire kvalifiseringsrunder inkludert play-off før de når et eventuelt gruppespill.

Dette siste scenariet vil skape kaos for Liverpools preseason-planer, som inkluderer kamper i Australia og Asia. Disse treningskampene kolliderer nemlig med 2.kvalifiseringsrunde i Europaligaen.

Det er også en sjanse for at Liverpool blir stående helt uten europacup-deltakelse neste sesong. Det skjer dersom Liverpool blir nummer sju i ligaen, Aston Villa vinner FA-cupen, og West Ham eller Everton passerer Liverpool på Fair Play-tabellen.

Terminliste UEFA Europa League 2015/16

1.kvalifiseringsrunde – første kamp 2.juli – andre kamp 9.juli (Trekning 22.juni)
2.kvalifiseringsrunde – første kamp 16.juli – andre kamp 23.juli (Trekning 22.juni)
3.kvalifiseringsrunde – første kamp 30.juli – andre kamp 6.august (Trekning 17.juli)
Playoff-runde – første kamp 20.august – andre kamp 27.august (Trekning 7.august)

Gruppespill (Trekning 28.august i Monaco):
1.kampdag – 17.september
2.kampdag – 1.oktober
3.kampdag – 22.oktober
4.kampdag – 5.november
5.kampdag – 26.november
6.kampdag – 10.desember

Cupspill:
1/16-finale – første kamp 18.februar – andre kamp 25.februar (trekning 14.desember)
1/8-finale – første kamp 10.mars – andre kamp 17.mars (Trekning 26.februar)
Kvartfinale – første kamp 7.april – andre kamp 14.april (Trekning 18.mars)
Semifinale – første kamp 28.april – andre kamp 5.mai (Trekning 15.april)
Finale – 18.mai 2016 på St Jakob-Park i Basel.