Rød sandstein letter byggingen

Byggingen av Liverpools nye Main Stand, som vil få plass til 21 000 tilskuere, er i rute og vel så det, takket være den karakteristiske røde sandsteinen i grunnen i Anfield-området.

Liverpool-fans som skal på kampen mot Manchester United kommende søndag vil se at den nye tribunestrukturen allerede er i ferd med å reise seg.

Liverpool Echo
melder at stålstrukturen til den nye tribunen allerede nå har nådd nesten samme høyde som den nåværende tribunen. Dette bare seks dager etter at man begynte å reise stålkonstruksjonen. Echo presenterer også en interessant filmsnutt som viser utviklingen i området.

 

Lokalavisen melder at en av fordelene som byggherren Carillion har er at de ikke trengte å grave så veldig langt ned i grunnen før de møtte solid rød sandstein. Dermed kunne man begynne å legge betongfundamentet, og dette fundamentet er nå allerede ferdig lagt.

- Vi holder tidsplanen. Mye av grunnarbeidet er unnagjort, og vi er nå i ferd med å reise stålkonstruksjonen. Det går veldig raskt, sier Andrew Parkinson til Echo. Parkinson er Liverpool FC sin mann på prosjektet.

- Den nye stålkonstruksjonen er allerede nå like høy som den eksisterende Main Stand, og det under en uke etter at arbeidet med konstruksjonen startet. Folk vil se store forandringer fra kamp til kamp, lover Parkinson.

- Vi jobbet lenge bak sperringene med å fjerne ting. Hillsborough-minnesmerket og Shankly Gates ble midlertidig fjernet. Men nå vil folk virkelig se byggverket reise seg, og kan følge fremgangen fra kamp til kamp. De vil da virkelig få se hvor stor denne konstruksjonen er.

Mer enn 4 800 tonn med stål trengs for å bygge den nye tribunen, som vil gi Anfield 8 500 flere seter enn i dag. Planen er at den nye tribunen skal åpnes ved starten av 2016/17-sesongen, og så langt er altså arbeidene i rute og vel så det.