Rodgers: Benteke gjør oss mer uforutsigbare

Brendan Rodgers har samme fotballfilosofi som før, men mener at laget har utviklet seg på grunn av nye spillere.

Brendan Rodgers mener han ikke har gått på kompromiss med sin egen fotballfilosofi med endringene i spillestilen Liverpool har hatt i starten av denne sesongen.

Laget har fremstått mer kynisk, og har også slått mer lange baller i retning spissen enn man har sett tidligere. Rodgers mener heller det er snakk om en naturlig utvikling for laget.

Nye muligheter

– Jeg tror at når man henter inn en spesiell profil, så får man andre muligheter, sier Rodgers, og lister opp Christian Bentekes kvaliteter både med bein og på hode.

– Hva han gir oss er en større trussel inne i boksen, sier Rodgers.

– Når man har en 190 cm stor spiller som Christian, så påvirker han spillet når ballen kommer inn i feltet, på grunn av hans fysikk og mobilitet. Det holder liv i kampen litt lenger, sier Rodgers til Liverpool Echo.

– Det er ikke slik at vi dunker ballen inn i boksen og spiller på andreballen. Men vi er ikke imot det. Se på Robert Lewandowski, han er en targetman, men han beveger seg og kan ta seg av innlegg som kommer inn i feltet. Det er ikke noe kompromiss, sier manageren.

Farlig ballinnehav

– Vi ønsker uforutsigbarhet i spillet. Vårt mål er alltid å dominere med ballen. Men jeg har vært involvert i fotball lenge, og det jeg har lagt vekt på har alltid være ballinnehav, men farlig ballinnehav.

– Forutsetningene for hvordan vi spiller vil ikke forandre seg, men på grunn av de ulike typene spillere vi har, og spesielt ulike spissene, har vi noe uforutsigbart ved oss som er viktig.

I intervjuet, sier Rodgers også at han fortsatt er opptatt av hvordan fotball som spilles og ikke bare resultatet.

– Jeg er ikke en som vil gå til hver kamp og ikke tenke på hvordan vi spiller, og ta med seg 1-0. Men selvsagt er det ganger man gjør det. Men vi jobber hver dag rundt en taktisk idé om intelligent fotball. 

LES OGSÅ: Har vunnet flest hodedueller i ligaen