Rodgers har fått sparken

Liverpool FC bekrefter at Brendan Rodgers er ferdig i klubben. Søket etter ny manager i gang.

Rodgers forlater stillingen med umiddelbar effekt. Klubbeierne, Fenway Sport Sports (FSG), informerte nordiren om beslutningen etter dagens uavgjortresultat mot Everton på Goodison Park, melder lokalavisen.

– En vanskelig avgjørelse

John W. Henry, klubbens prinsipielle eier, styreformann Tom Werner og FSG-president Mike Gordon takker Rodgers for innsatsen i en pressemelding fra Liverpool FC søndag kveld.

«Alle sammen har opplevd noen herlige øyeblikk med Brendan som manager, og vi er sikre på at han kommer til å få en lang karriere i dette gamet. Selv om dette har vært en vanskelig avgjørelse, tror vi det gir oss den beste muligheten for suksess på banen.»

Videre skriver eierne at «ambisjoner og å vinne» er det som står i fokus for klubben. «Vi tror denne forandringen gir oss den beste muligheten til å levere det. Søket etter en ny manager er i gang», står det i pressemeldingen.

Liverpool-manager i 166 kamper

Rodgers, som tok over etter Kenny Dalglish, ledet Liverpool i totalt 166 tellende kamper siden han ble presentert 1. juni 2012. Det endte med 83 seire, 41 uavgjorte og 42 tap.

I sin første sesong på Merseyside havnet Liverpool på sjuendeplass i Premier League, men bare ett år senere var klubben to poeng unna det første seriegullet på 24 år. Forrige sesong, den første etter at Luis Suárez ble solgt, ble Liverpool nummer seks i ligaen. Denne høsten står laget med tolv poeng etter åtte ligakamper.