Rodgers hyller Gerrard

I formiddag kunne Liverpool FC og Steven Gerrard bekrefte at de skilles når inneværende sesong er ferdigspilt. Brendan Rodgers sliter med å beskrive hvor mye kapteinen har betydd for klubben.

– Det er en umulig oppgave å finne noen passende ord som oppsummerer Steven Gerrard og betydningen hans for Liverpool. Dette er en tid hvor ordet «legende» brukes altfor mye, men i denne situasjonen rettferdiggjør det ikke ham, sier Rodgers.

Nordiren tenker tilbake på da han ble Liverpool-manager i 2012, og han forteller hvordan lagkapteinen ga ham sin fulle støtte. Siden den gang har Gerrard vist ham hvorfor han regnes blant de aller beste, sier manageren.

Les også: – Den beste jeg har spilt med

– Fra et personlig ståsted vil jeg alltid være takknemlig for støtten han ga meg da jeg kom hit som manager. Steven kom for å møte meg, og han lovte å stå hundre prosent bak meg og gjøre alt han kunne for å hjelpe da vi skulle introdusere nye idéer og en ny måte å jobbe på.

– Som spiller er han enorm, og betydningen han har på kamper, er noe som aldri bør undervurderes. Han har til tider båret denne klubben alene, og i min tid her har han alltid vist egenskapene som gjør at han over et tiår er blitt sett på som en av verdens beste.

– Som en leder, og som person, er han sannsynligvis ikke sammenliknbar med noen andre jeg har jobbet med. Han tar profesjonalitet til et nytt nivå, og dedikasjonen han har til arbeidet sitt er et eksempel for enhver i dette spillet. Han er også en som alltid setter klubben og laget foran seg selv, og jeg tror det er det han kommer til å huskes for.

Les også: – Vår beste gjennom tidene

Rodgers sier han ikke er rett person til å svare på om Gerrard er Liverpools beste spiller gjennom alle tider, men påpeker hvor stor scouseren er ettersom spørsmålet stadig dukker opp.

– Vi kommer selvfølgelig til å savne ham, både på og utenfor banen, og som klubbkaptein, men betydningen hans vil bare fortsette, og vi ønsker ham ingenting annet enn glede og suksess der han velger å reise. Frem til det skjer, kommer jeg til å fortsette å jobbe med Steven Gerrard, en av de største vi noen gang har sett.