Rodgers var viktig i Gomez' avgjørelse

- Man vet som ung spiller at sjansene kan være små, sier Liverpools nyeste spiller Joe Gomez. Han mener Brendan Rodgers har vist at han kan få det beste ut av unge talenter.

Fredag gjennomførte Joe Gomez den medisinske testen, og lørdag ble det bekreftet at 18-åringen spiller for Liverpool neste sesong.

Brendan Rodgers arbeid med unge fotballspillere var en viktig faktor da Liverpool ble foretrukket foran andre storklubber som Arsenal, Manchester City og Borussia Dortmund.

- Ja, 100 prosent. Man vet som ung spiller at sjansene kan være små. Men en manager som Brendan, har vist at han gir sjanser. Det var derfor jeg virkelig ønsket å spille under ham, sier Gomez til LFCTV.

Gomez hadde også selv en samtale med Rodgers før han undertegnet.

- Jeg har møtt ham en gang, og han virket veldig grei. Det gjorde at jeg ønsket å komme hit enda mer. Han fortalte meg hvor bra det er her, og hvordan han kan hjelpe meg å bli bedre, mulighetene jeg vil få. Slike ting som gjorde at jeg ville til Liverpool enda mer, sier han.

Gomez kan spille både som høyreback og midtforsvar, men han ser for seg en fremtid i midten.

- Jeg fikk min debut og begynte og spille på høyrebacken sist sesong. Jeg likte det veldig godt fordi jeg kunne gå framover på banen. Men jeg ser definitivt på meg selv som en midtstopper, jeg føler meg mer komfortabel der, sier han.

- Målet er å utfordre for en plass med en gang, og få debuten så raskt som mulig. På lang sikt er det å få en nøkkelrolle i laget og vinne trofeer.