Rodgers vil ha vinterferie

Brendan Rodgers sendte Raheem Sterling til Jamaica på vinterferie, og skulle gjerne ha sendt flere av sine spillere på lignende ferieopphold midt i sesongen. Liverpool-manageren argumenterer for en vinterpause i engelsk fotball.

Sterling har gått glipp av Liverpools to siste kamper mens han har slikket sol i Karibien. Rodgers tror at hans stjernespiller vil nyte godt av å ha ladet batteriene med tanke på resten av sesongen.

Liverpool Echo skriver at Sterling vil være tilbake på Melwood i dag, og at han forventes å bli inkludert i kamptroppen til bortekampen mot Aston Villa kommende lørdag.

- Jeg tror ferien vil ha gitt Raheem det overskuddet han trenger. Det handler ikke bare om hans fysiske tilstand, men også han mentale tilstand. Han har fått så mye ansvar på sine skuldre etter at han kom inn på laget som 17-åring. Han har utviklet seg til å bli en landslagsspiller, og han har ikke hatt noen skikkelig ferie, sier Rodgers til Echo.

- Jeg følte han trengte en pause etter VM, men vi var med i Champions League og hadde mange kamper å spille. Vi kom til at dette var den beste tiden å ta en pause på, rett etter jul. Dette var de to kampene jeg plukket ut, hvor han ikke skulle være involvert.

- Han vil komme tilbake nå og være godt opplagt. Han var strålende i andre halvdel av sesongen i fjor, og får vi ham tilbake sammen med Daniel Sturridge og Adam Lallana, ser det ikke så ille ut med tanke på resten av sesongen.

- Jeg tror alle liker å få noen dager fri, slik at de kan ta seg en ferie. Fotballspillere er ikke annerledes enn andre mennesker i så måte. Fotball er et godt liv, og en vidunderlig jobb, men det handler om å ha overskudd både psykisk og fysisk.

- Vi vil trolig fortsatt diskutere om vi skal ha en vinterferie i fotballen her til lands om 100 år! Vil vi noen gang få det i britisk fotball? Jeg tror ikke det vil skje.

- Derfor må vi være smarte, når hele resten av Europa tar en pause. Alle spillere ville nyte godt av en ferie på dette stadiet av sesongen. Dette er ikke noe svakhetstegn. Det handler om å ta hensyn til hvor fysisk krevende fotballen er.

- Nylig spilte vi mot Leicester på en torsdagskveld, og hadde et par dager til å komme til hektene igjen før vi skulle spille FA-cup påfølgende mandag. Leicester måtte spille sin FA-cupkamp allerede på lørdag! Helt utrolig!

- For meg er det opplagt at vi burde hatt en vinterpause. Folk snakker om tradisjoner, men er det en god tradisjon at de beste spillerne blir skadet og blir ute av spill i lange perioder? Supporterne ønsker å se de beste spillerne ute på banen. Det er derfor de betaler inngangsbilletten – for å se de beste spillerne.

Hva synes du? Bør engelsk fotball ha en vinterpause slik det er i øvrige europeiske ligaer? Avgi din stemme i vår Kop Vote.