Sakho: – Jeg er en scouser

Den populære franskmannen har for alvor integrert seg i Liverpool. Sakho driver nemlig med mer enn bare fotball.

Mamadou Sakho har på kort tid blitt en av de viktigste brikkene på Anfield. Den tidligere PSG-spilleren er svært populær blant både supportere og trener Jürgen Klopp. Brendan Rodgers fikk på sin side mye kritikk for ikke å bruke Sakho oftere.

Sakho gir alt – på og utenfor banen

På gressmatta er Sakho en skikkelig tøffing som alltid gir alt. Det samme kan sies om franskmannen utenfor banen. Midtstopperen er nemlig veldig opptatt av veldedig arbeid samt bruke statusen sin som fotballspiller til å gjøre en forskjell.
 
– Jeg lovet meg selv at dersom jeg lyktes, ville jeg hjelpe barn. Derfor er jeg involvert i Liverpools stiftelse og det arbeidet de gjør. At barn går på skole er veldig viktig for meg, uttalte Sakho til Liverpools offisielle kampprogram – gjengitt i Liverpool ECHO.
 
– Jeg tror ikke det er for mye forlangt at fotballspillere skal gi litt tid. Det betyr virkelig mye for barna. Å se barna smile føles veldig godt.
 
Saken fortsetter under

Sakho malte hus sammen med organisasjonen An hour for others.

– Normalt for meg

– Det har alltid vært normalt for meg å hjelpe andre. Jeg hadde ingenting som  barn i Paris, men jeg prøvde alltid å dele med andre.
 
– Som fotballspiller er du et forbilde, fordi mange ser på kampene, heier på lagene og idoliserer spillerne. Da må man prøve å gjøre de riktige tingene for barna. Vi har en rolle som forbilder – dét må vi alltid være klar over. 
Det å være involvert har vært en fin måte for meg å bli kjent med både byen og folkene. 
 
Sakho har vært med på en rekke prosjekter. Han har gjort alt fra å male hus til å lære barn å spille fotball. 
 
Ifølge Liverpool Echo har oppmøtet av elever forbedret seg etter at Sakho involverte seg Anfield-skolen All Saints Primary School. Der lærer han elevene fransk, lesing og idrett.
 
Saken fortsetter under

Sakho er fast inventar i Klopps lagoppstilling.

Sakho er en scouser!

– Da jeg flyttet hit ønsket jeg å gjøre en forskjell i samfunnet. Det hjelper en til å forstå historien til byen og fotballaget. Jeg hadde samme tilnærming da jeg bodde i Paris. Nå er jeg en scouser og jeg gir alt for The Scouse Nation.
 
Sakho er ikke vant til det tette juleprogrammet, men han mener det gjør engelsk fotball mer attraktivt. 
 
– Det er glimrende for fansen. Dagen etter julemiddagen kan de sette seg ned, se kampene og spise julematrestene. Det er veldig fornøyelig – særlig når vi vinner.